Home » 2015 Trekvogelpad » Aquaduct

Aquaduct

Dinsdag 17 maart 2015.

In Hoederloo woonden in het begin van de 19e eeuw nog plaggenhuttenbewoners. Een dominee was begaan met het lot van de arme mensen. Hij liet een waterput graven en ging verwaarloosde kinderen opvangen. Dit is het begin van de stichting die zich in dit dorp nu nog bezig houdt met kinderen met gedragsproblemen.

020 (900x664)

 

021 (900x653)

Er werd werkgelegenheid gecreëerd doordat de dominee en zijn vrienden woeste gronden lieten omvormen tot landbouwgrond, respectievelijk tot bos. Het Hoenderlose Bos werd in 1910 gekocht door Anton Kröller, die het toevoegde aan zijn jachtgebied De Hoge Veluwe.

Nu zijn er in en rond Hoenderloo veel campings en restaurantjes. Op dit uur van de dag, rond half 10, zijn ‘Rust een Weinig’ en ‘De Boer’n Kinkel’ nog gesloten, ondanks het feit dat er een bordje ‘Geopend’ achter het glas van de voordeur van het eerste restaurant hangt.

034 (900x663)

 

042 (900x675)

We wandelen over doorgaans prima paden door de bossen richting Loenen. Het Schenkelshul is het hoogste punt van het Trekvogelpad. Het ligt op een hoogte van 80 m. Op enig moment kruist de route de N788. Hier staan twee restaurants, De Wok en een wegrestaurant waar veel truckers komen. Het wokrestaurant is al jaren gesloten. Bij het wegrestaurant zit je heerlijk in de zon en net ver genoeg af van het over de provinciale weg voortrazende verkeer. We passeren verderop in de bossen de kleine en de grote waterval.

052 (900x675)

Vanaf Loenen wandelen we niet meer door de bossen. We komen langs een aquaduct van strengen, een bijzondere kruising van de Loenense Molenbeek en de Stroobroeksebeek. Bij Eerbeek zijn niet ver meer verwijderd van het Apeldoornse Kanaal. Wij nemen de bus naar het beginpunt van de etappe van vandaag.

Wandelen van Hoenderloo naar Eerbeek, 24 km. met Leo, Margo en Piet.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: