Home » 2015 Fietsen en wandelen » Pontjes [2]

Pontjes [2]

Woensdag 6 mei 2015.

Als Piet en ik Arcen binnenrijden denkt Piet aan de kasteeltuinen van die plaats, ik aan de brouwerij van Hertog Jan. Jaren geleden waren Joke en ik in deze plaats een weekend of midweek in een huisje op een vakantiepark. In mijn gedachten was de bierfabriek toen een prachtig gebouw, in werkelijkheid is het een lelijk bouwsel. Aan de overkant is een café-restaurant waar je onder meer het bier kan proeven dat hier in de fabriek wordt gemaakt. Het is nog geen 11.00 uur en daarom nog erg rustig.

023 (900x675)

 Arcen

031 (900x656)

Arcen/Broekhuizen

Vandaag is het pontjesdag, van Arcen naar Broekhuizen is de eerste. Er volgen er nog drie. Bij café Tante Jet, direct bij de aanlegplaats van een veer, komen we kennissen uit Leiderdorp tegen. We drinken met ons vieren een kop koffie.

Gennep is een leuk dorp. In het café-restaurant tegenover het stadhuis rust een stel met flinke rugzakken uit van een etappe van het Pieterpad. Ze zijn een paar jaar geleden in het noorden van Nederland vertrokken en doen zo nu en dan een paar dagen. Het restaurant hier werd in 1944 door een bombardement verwoest en is later opnieuw opgebouwd.

De Mokerheide is on-Nederlands steil. Het is goed te voelen aan de kuiten. Verderop ligt Heumesoord, nier ver van Heilige Land Stichting. Dit staat bekend als de plek waar militairen overnachten als ze meedoen met de Vierdaagse van Nijmegen. Eenmaal in de stad schuilen we bij een gebouw van de universiteit. Het gaat flink regenen. Omdat ook het onweer de kant van de binnenstad op komt, stappen we weer op de fiets om de bliksem voor te zijn.

048 (900x667)

 Nijmegen

049 (900x668)

Nijmegen

Vlak bij Museum Valkhof ligt ons hotel. Als we gedoucht en andere kleding aanhebben kunnen we nog even de stad in. Het is inmiddels bijna droog.

Fietsen van Venlo naar Nijmegen, 85 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: