Empo [3]

Donderdag 7 mei 2015

058 (900x674)

Voor we Nijmegen achter ons laten, doen we vanmorgen nog even een rondje centrum. Zo  ’s morgens oogt een stad altijd anders dan ’s avonds. Nog even over het Keizer Karel Plein en dan de stad uit richting Ooijpolder, een mooi gebied met veel groen en blauw.

Voorbij deze polder komen we in Millingenwaard. Dit wordt flink op de schop genomen om extra ruimte te scheppen voor de Waal. We worden omgeleid over moeilijker te bereiden zandpaden en missen daarom ook de bijzondere theetuin hier. Gelukkig namen we al een bakkie bij Oortjeshek bij het dorp Ooij.

062 (900x674)

073 (900x675)

Het regent vandaag zo nu en dan licht. Bij het restaurant De Gelderse Poort willen we over met het pontveer. Omdat die vandaag maar één keer per uur gaat, hebben we drie kwartier de tijd voor een kop soep. Later komt er nog een groep van vier gezinnen (acht volwassenen en acht kinderen) binnen. Die bestellen niets, maar de kids krijgen toch een lolly van de serveerster. Een aardige geste.

Aan de noordkant van de grote rivier gaan we verder langs het Pannerdensch Kanaal. Bij een onderdoorgang van de Betuwelijn staat een beeld van een mammoet. Bert kent dit beeld wel. Onderweg naar Arnhem maken we een praatje met een Engelsman, die een rondje door ons land fietst. Hij startte in Hoek van Holland.

10 (16) (900x595)

We fietsen dwars door Arnhem. Laat ik nu gedacht hebben dat de nieuwbouw van het station al klaar was. Ze zijn nog volop bezig met de afwerking. Voordat we op de Veluwezoom zijn, maken we nog de nodige klimmetjes in de straten van de hoofdstad van Gelderland. De Catharinehoeve in de Onzalige bossen willen we ook vandaag niet zomaar voorbij gaan. Hier hebben onze telefoons geen bereik.

076 (900x675)

Vorden is vandaag het eindpunt. Een week of zes geleden wandelden Piet, Leo en ik hier ook al. We overnachten in een hotel dat is gebouwd in het voormalig fabriekscomplex van Empo, waar destijds fietsen werden gemaakt.

Fietsen van Nijmegen naar Vorden, 95 km. Dag 3 in een serie van vijf.

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: