Home » 2015 Spanje » Salamanca, Spanje. Dag 4

Salamanca, Spanje. Dag 4

Vrijdag 19 juni 2015.

Vandaag bezoeken we Salamanca. Dit is de stad met één van de oudste en meest vooraanstaande universiteit van Spanje. Ze hebben hier een dubbelkathedraal en een mooi Plaza Mayor. Het is een gezellige stad met veel terrassen, zoals meestal in studentensteden.

Madr 291 (900x673)

Madr 293 (900x661)

Madr 306 (900x674)

Joke en ik doen mee met de stadswandeling met de gids, maar slaan het bezoek aan de kathedraal vandaag een keer over. Net als de vorige dagen is het vandaag schitterend weer. Het is goed uit te houden in de schaduw op de terrasjes.

Madr 335 (900x674)

Madr 316 (900x670)

Halverwege de middag gaan we met de bus terug naar Madrid. Halverwege bij Avila nemen we een stop bij een benzinestation/theehuis met een prachtig uitzicht op de stadsmuren van Avila. Ons hotel in Madrid ligt niet veraf van het stadion van Real Madrid. Estadio Santiago Bernabéu wordt door veel Spanjaarden en mensen uit andere landen van Europa en verder daarbuiten bezocht.

We krijgen van Carmen, onze Krasgids, nog wat uitleg over de plek waar de bushaltes zijn en welke straat je nodig hebt om bij het dichtstbijzijnde metrostation te komen.

’s Avonds eten Joke en ik met een deel van de groep, 10 mensen, bij een Italiaans restaurant. Reuze gezellig. Alleen afrekenen voor zo’n grote groep is een uitdaging.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: