Home » 2015 Spanje » San Lorenzo de El Escorial en Avila (Spanje Dag 3)

San Lorenzo de El Escorial en Avila (Spanje Dag 3)

Donderdag 18 juni 2015.

Vandaag doen we twee steden. Allereerst gaan we naar San Lorenzo. Hier is een enorm klooster/paleis gemaakt door Filips II. De monniken leefden er deftig en statig, de verblijven van de hofhouding zijn ingetogen. In de kelder zijn de met tierelantijnen versierde kisten met daarin de lichamen van overleden koningen, koninginnen, prinsen en prinsessen, vol pracht en praal uitgestald. De kerk die bij het complex hoort is gebouwd in de stijl van de Sint Pieter in Rome, alleen een maatje kleiner. In dit enorme kloostercomplex mag je zo als zo veel in Spanje geen foto’s maken. Er is nu ook een dure kostschool in de gebouwen gevestigd.

Madr 165 (900x665)

 

Madr 170 (900x644)

Avila is vooral beroemd om de stadsmuren. Het ligt op de Meseta hoogvlakte. Het is de hoogst geleden stad van Spanje. Samen met twee andere Krasreizigers koop ik een kaartje om boven op de muur te mogen lopen. We zien nesten met ooievaars. Ook in deze stad is een kathedraal en mooie pleinen. Als we hier zo door de stad lopen is het al wat rustiger, de meeste toeristen zijn op dit moment aan het eind van de middag al weer weg. We gaan naar ons hotel in Salamanca.

Madr 279 (900x675)

 

Madr 285 (900x666)

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: