Home » 2015 Spanje » Toledo (Spanje dag 2)

Toledo (Spanje dag 2)

Woensdag 17 juni 2015.

Met de bus rijden we eerst een rondje om de stad Toledo. Vanaf de weg zie je Toledo ingeklemd in een bocht van de rivier de Taag. Het was in vroegere jaren de hoofdstad van Spanje. De bus zet ons af bij één van de twee historische poorten van de stad. Eerst gaan we door de voormalige Joodse wijk en bezoeken wat oude gebouwen, zoals de vroegere synagoge, de kloosterkerk van San Juan en de kathedraal.

Madr 103 (900x662)

Madr 123 (900x659)

We zien het beroemde schilderij van El Greco, 1541-1614,  de begrafenis van de Hertog van Orgaz. El Greco, de Griek, heette eigenlijk Domenikos Theotokopoulos. Dat vonden de Spanjaarden een te moeilijke naam.

Madr 174 (900x659)

 

Madr 187 (900x675)

We lunchen zonder de reisleidster en lopen nog door diverse straatjes. Het wordt in de loop van de middag langzamerhand steeds warmer. Om 16.30 uur verzamelen we ons weer bij de Pza Zocodover aan de westkant van de stad. Met een serie roltrappen gaan we naar beneden naar de bus.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: