Home » 2015 Groene Valleien » Mirages [GV 05]

Mirages [GV 05]

Zaterdag 11 juli 2015.

 

Omdat onze camping niet aan de route ligt improviseren we een weg naar de route toe. Omdat ik een Garmin navigatieapparaat met ingeladen traject heb is dat niet echt moeilijk. Voor we bij Arras, een behoorlijk grote stad, aankomen, gaan we voor een bakkie koffie in een dorp onderweg. De uitbaatster van het café heeft een hond, zoals Frits vroeger had, geen doetje. Bert wil daar even plassen en moet daarvoor over een betegeld terrein naar een wc naast een garage. De hond gaat achter hem aan. Hij heeft het overleefd, maar vond de aanwezigheid van die hond geen prettig idee.

090 (900x675)

 

 

094 (900x665)

096 (900x675)

Arras is een prachtige ‘Vlaamse’ stad in Frankrijk. Het heeft vooral een mooi groot plein met vandaag een markt en veel drukte. Na ons bezoek aan deze stad gaan we verder de rust in van het Noord-Franse platteland. In een klein dorpje komen we zomaar langs de weg een zaak tegen waar ze fruit verkopen. We kopen wat appels. Dat is nooit verkeerd voor onderweg. Als we langs een lang kanaal fietsen is het wegdek van wisselende kwaliteit, zeg maar niet al te best.

Er gaan Mirages van de Franse Luchtmacht over. Ze vliegen in een bepaalde formatie. Het is vast een oefening voor Quartorze Juillet, de Nationale Feestdag die over een paar dagen wordt gevierd. Uit de uitlaat van het vliegtuig dat precies in het midden van de groep vliegt komen rode uitlaatgassen.

In het dorp Bousis waar we de afslag moeten nemen naar onze camping, is een wielerronde gaande. Na wat aandringen, mogen we doorfietsen als we erg rechts aanhouden en letten op de claxons van de volgauto’s.

De camping gelegen aan de rand van een bos is klein en er zijn eigenlijk bijna alleen maar vooral vaste Franse kampeerders en er is werkelijk niets te doen. Een vrouw komt uit Den Haag en is ieder jaar voor een paar maanden op deze camping. Ze heeft hier een Franse vriend. De vrouw vertelt ons wat over de ins en outs van het kampeerterrein. De beheerster komt pas in de loop van de avond terug op de camping. We moeten haar niet kunnen missen want ze is tonnetje rond.

Wij eten het onderweg om 16 uur gekochte brood met beleg als avondeten. Het lijkt wel thuis. Het is zaterdag. Als we later op de avond een rondje over de camping maken zien we dat er bij de ingang een gebouw staat. We gluren door de vuile ramen. Er staan eenvoudige tafels met eenvoudige stoelen op hun kop erop gezet. Ook is er een keuken in dit gebouw. Alles ziet eruit alsof het al jaren niet meer is gebruikt.

Fietsen van Liencourt (F) naar Preux-au-Bois (F), 115 km. Dit is dag 5 van de Groene Valleien Fietsroute.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: