Home » 2015 Groene Valleien » Brocante [GV 06]

Brocante [GV 06]

Zondag 12 juli 2015.

We gaan terug naar Bousis, waar gisteren in de namiddag een wielerwedstrijd werd gehouden. De kermisattracties staan nog op de pleintjes van het dorp. De bakker is wel open. Dus kopen we hier onze pains au chocolat. We zien daarna dat het café aan de andere kant van de poort naast de bakker juist open gaat. Wij zijn de eerste klanten. Al heel snel schuiven lokale bezoekers naar binnen. Sommigen geven je een hand.

116 (900x673)

120 (900x674)

Het is rustig onderweg ook in de wat grotere plaatsen, zoals Landries en Avesnes-sur-Helpe. Het is zondag dat is goed te merken. Bij een bank pinnen we nog wat flappen. In Liessies gaan we voor een daghap (plat du jour). Daar moet je ruim een uur voor uittrekken. Een lunch in Frankrijk duurt altijd lang. Je kunt in de tussentijd lekker uitrusten.

124 (900x673)

135 (900x675)

Rond 3 uur in de middag komen we door een dorp waar een rommelmarkt wordt georganiseerd. Ze noemen dat hier een brocante. Dat klinkt mooi. Juist als wij hier zijn begint het te regenen. We wandelen door de dorpsstraat langs de ‘kramen’. Je ziet dezelfde soort spullen als bij een rommelmarkt bij ons, zoals kop en schotels, borrelglazen en oude boeken. Een aantal verkopers probeert de spullen droog te houden door er plastic over te leggen of het weer in te pakken. We zetten een paar uur later onze tent op op een grote familiecamping.

Fietsen van Preux-au-Bois (F) naar Signy-le-Petit (F), 87km. Dit is dag 6 van de Groene Valleien Fietsroute.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: