Home » 2015 Groene Valleien » Luxemburg Stad [GV 10]

Luxemburg Stad [GV 10]

Donderdag 16 juli 2015.

Er is een fietsroute van Elzingen naar Luxemburg Stad. Het grootste deel is het een vrij liggend fietspad dat een riviertje volgt. Vliegtuigen vliegen hier laag over. Het is een aanvliegroute naar de luchthaven van de hoofdstad. Niet ver voor de stad is er een omleiding gemaakt voor ons fietsers. BAM is hier bezig aan een enorm bouwwerk. De hoge toevoer-autoweg naar de stad moet worden verbreed.

216 (900x675)

214 (900x675)

220 (900x675)

221 (900x675)

Met een lift gaan we naar de hoger gelegen binnenstad. Het is nog vroeg. We zien de stad wakker worden. Dat de meeste winkels nog dicht zijn deert ons niet. We komen niet om te winkelen. Van de binnenstad krijgen we een aardig beeld. We zien het stadhuis, de kathedraal, diverse statige pleinen en het feit dat de ene straat een stuk hoger of lager ligt dan de andere.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: