Home » 2015 Groene Valleien » Onrustige hond [GV 09]

Onrustige hond [GV 09]

Woensdag 15 juli 2015.

194 (900x668)

De eerste twee bakkerswinkels waar we in Montmédy langskomen zijn dicht, zoals er nog veel meer winkeltjes leeg staan weg te rotten. De derde bakkerswinkel, naast café ‘L ‘industrie’, is nog wel open. Bert houdt de deur open voor de mevrouw die haar bestelwagen vult met brood uit de  bakkerswinkel om in de omliggende dorpen te gaan bezorgen.

198 (900x671)

We zijn in België als we in Meix-devant-Virton aan de koffie gaan. In het centrum vroeg ik in een winkel of hier ergens een café is waar je koffie kan drinken. We zagen er namelijk geen. De man in deze winkel zei me 200 meter verder op deze weg te rijden en daar aan de linkerkant moet je koffie kunnen drinken. We zouden dit gebouw niet aangezien hebben voor een koffietent. Het ziet er uit als een verouderd hotel dat een verzorgingshuis voor ouderen is geworden. Maar we zijn hier welkom voor een heerlijke kop koffie. De kok verlaat de keuken even om voor onze koffie te verzorgen.

200 (900x674)

Verder hier in Wallonië vinden we geen voorzieningen meer die open zijn. Pas in Messancy, drie km voor de grens met Luxemburg, is een café met terras open. Wij kiezen ervoor om binnen te gaan zitten, omdat we genoeg zon op onze bolletjes krijgen tijdens het fietsen. Een hond loopt hier binnen constant onrustig heen en weer. Is het de luide muziek, die hier op staat, dat hem nerveus maakt? Als onze bestelde tosti’s klaar zijn, gaat de mevrouw van het café de hond uitlaten. Daarom was hij dus zo onrustig. Hij moest nodig.

203 (900x661)

Als we in het land Luxemburg fietsen, valt ons op dat de wegen hier veel beter zijn dan in Frankrijk en België en er zijn fietspaden. Ook de huizen zien er hier stukken beter uit.

Wij zetten onze tent neer op de camping in Alzingen ten zuiden van Luxemburg Stad.

Δ  Fietsen van Montmédy (F) naar Alzingen (Lux), 96 km. Dit is dag 9 van de Groene Valleien Fietsroute.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: