Home » 2015 Fietsen en wandelen » Burg-Reuland en Waimes

Burg-Reuland en Waimes

Burg-Reuland

Donderdag 3 september 2015.

Van Monschau uit gaan we weer naar de Vennbahn, een prachtig aangelegd fietspad op een oude spoorbaan. Bij Sourbrodt is op de kruising met ons pad een groeten- en fruitwinkel. Hier slaan we wat fruit in. Frisdrank verkopen ze hier niet. Tweehonderd meter naar links is een bakker. We kopen er wat chocoladebroodjes.

P1090965 (900x674)

Tot Sankt-Vith volgen wij dit rijwielpad. De stad van nog geen 10.000 inwoners in de provincie Luik is voor ons het punt waar we het bijna platte toeristische fietspad verlaten om wat kuitenbijtertjes te pakken. Het is vandaag heel redelijk weer. Bert en ik fietsen in de korte broek, maar hebben wel een jack aan.

Het hotel-restaurant in Burg-Reuland is een groot gebouw voor zo’n klein dorpje. Ze hebben een enorme eetzaal. Als je goed kijkt is er sprake van wat achterstallig onderhoud. De baas van het hotel is eerder sacherijnig dan gastvrij. Er is geen wifi in het hotel. Ook hebben we geen bereik met de mobiele telefoon.

P1090981 (900x675)

Na een wandeling door het dorp besluiten we in ons hotel te eten. Er is verder geen keus in het dorp. Het eten is overigens prima. We zijn niet de enige eters, maar het restaurant is bij lange niet gevuld. Na het eten brengen Bert en ik nog een bezoek aan het kasteel.

Dag 2 van Fietsen in Oost-België van Monschau (D) naar Burg-Reuland (B) met Joke en met Annie en Bert, 70 km.

 

Waimes

Vrijdag 4 september 2015.

Na het ontbijt krijgen we de rekening van de eigenaar. Het bedrag kunnen we niet pinnen, maar moeten contant betalen. Dat is voor ons geen probleem. Ook was hij vergeten het voorschot dat ik vooraf op zijn IBAN had overgemaakt van het bedrag af te trekken. Het is vandaag nog steeds droog, maar de lucht is behoorlijk vochtig. We rijden in het dal van de Our. Dat wil niet zeggen dat je op een weggetje langs het water fietst. Het uitzicht over de omgeving is mooi.

P1090961 (900x655)

P1090962 (900x667)

Vandaag komen we ook weer op een fietspad, een RAVeL (*). Dit pad is niet van al te beste kwaliteit. Met een racefiets zou je zo een lekke band krijgen. Verder in de richting van Bütgenbach is het pad ineens strak geasfalteerd. Bütgenbach ligt aan een stuwmeer. Er is een camping en er staan een paar grote hotels aan de rand van het dorp. In het centrum zijn twee broodjeszaken achter elkaar dicht in verband met vakantie van de eigenaars. We vinden toch nog een zaak waar ze lekkere belegde broodjes verkopen.

We gaan weer naar de RAVeL en komen later op de Vennbahn. In Waimes, waar Frans wordt gesproken, staat ons hotel. Het is een aardig dorpje. We dachten dat het een gat zou zijn zonder enige voorziening. Er is een kleine supermarkt, een restaurant en een bakker met een koffie- en theehoek. Ook is er een VVV. Die is echter dicht. Nadat we ons bij het hotel hebben aangemeld en hebben opgefrist gaan we naar de tearoom bij de bakker. Wagens met houten palen rijden voorbij. Veel auto’s pikken een stukje van het trottoir mee als ze afslaan aan de overkant.

De mevrouw van ons hotel is erg vriendelijk en spreekt ook Nederlands. We besluiten in het hotel te gaan eten. We zijn de enige vier gasten, zowel van het hotel als van het restaurant.

Dag 3 van Fietsen in Oost-België met Joke en met Annie en Bert, van Burg-Reuland (B) naar Waimes (B), 54 km.

 

(*) RAVeL staat voor Résau Autonome de Voises Lentes. Het is te vergelijken met de LF-routes in Nederland.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: