Home » 2015 Fietsen en wandelen » Aken en Maastricht

Aken en Maastricht

Aken

Zaterdag 5 september 2015.

Het regent als we vanmorgen aan het ontbijt zitten. Daarom nemen we de fietstassen mee naar de garage van het hotel waar onze fietsen staan. Niet buiten maar daar hangen we ze aan de fiets. De rainlegs gaan om. Gelukkig kunnen ze na een kwartiertje weer af. Eigenlijk zouden we nog boodschappen doen bij de minisupermarkt van Waimes. Omdat we nogal uitgebreid hebben ontbeten, laten we dat maar zitten.

We hadden het plan om volgens de route van een Rondje Oost-België door het hart van het beschermd natuurgebied De Hoge Venen naar Aken te fietsen. Mede omdat de weersverwachting voor vandaag niet zo gunstig is, nemen we de makkelijke variant over de Vennbahn langs Monschau. Deze weg reden we ook op dag 1 en dag 2, maar nu dus van zuid naar noord.

Ons hotel in Aken boekten we via Booking.com. Als Joke en ik onze key card hebben gaan we naar de kamer op de vierde etage. Die blijkt al in gebruik te zijn. Op de bedden liggen allerlei kledingstukken. We kwakken de deur weer dicht en gaan op hoge poten naar beneden. Bij de receptie krijgen we een andere key card. Onze nieuwe kamer is op de begane grond. Een gezellige kamer is het niet, omdat er ook nog een stapelbed in staat. Het is eigenlijk een gezinskamer. Maar de bedden zijn goed en we hebben na een paar dagen weer een dekbed in plaats van de ouderwetse dekens in België.

P1100005 (900x668)

P1100016 (900x675)

’s Avonds gaan we het centrum van Aken bekijken. Er staan allerlei stalletjes met kunst en nijverheidsspulletjes. Ook bezoeken we een groot warenhuis. Ze hebben daar enorm veel boeken. Als we aan de pizza zitten bij een Italiaan, zien we mensen met paraplus langs lopen. Als het morgenochtend ook regent, gaan we misschien vanuit Aken met de trein naar huis.

Dag 4. Fietsen in Oost-België en omgeving met Joke en met Bert en Annie, 50 km.

 

Maastricht

Zondag 6 september 2015.

Op de Duitse televisie kijken we naar de weersverwachting. Er is meer kans op zon dan gisteren, maar ook kans op hier en daar een bui. Omdat het nu droog is, besluiten we, zoals gepland, dwars door zuidelijk Limburg naar Maastricht te fietsen. Gisterenavond zagen we bij de Dom een handwijzer die Vaals aangeeft. Vanaf dit punt volgen we de bordjes naar de Alter Vaalser Straβe.

P1090998 (900x674)

De grens tussen Duitsland en Nederland hier bestaat uit een randje van een meter breed, waarop betonnen paaltjes staan om auto’s de doorgang te beletten. Voorbij deze grens zijn we in het oude centrum van Vaals.

P1100042 (900x675)

Verder in oostelijk Zuid-Limburg is het aardig heuvelachtig. We komen door Vijlen en Mechelen. Bij de Zwarte Ruiter in Gulpengaan we aan de koffie. Wij zijn de enigen niet. Diverse groepen oudere mannen op racefietsen gaan hier voor een bakkie en een plas. Via dorpjes met namen als IJzeren en Bemelen, komen we uit bij Station Maastricht. Het Vrijthof en het Onze Lieve Vrouwenplein laten we voor wat ze zijn. We nemen de trein.

Dag 4. Fietsen in Oost-België en omgeving met Joke en Bert en Annie, 40 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: