Home » 2016 Fietsen en wandelen » Amsterdamse Bos en Amstelveense parken

Amsterdamse Bos en Amstelveense parken

Amsterdam/Amstelveen, zaterdag 26 maart 2016.

Om half elf zitten we aan de cappuccino bij pannenkoekenrestaurant Meerzicht. Om 9.50 uur was Grandcafé de Bosbaan nog niet open. Later komen we langs de geitenboerderij. Hier ziet het grijs van vaders, moeders, opa’s, oma’s en jonge kinderen. Na een rondje langs de twee varkens, een koe, wat kippen en een heleboel geiten gaan we verder door het Amsterdamse Bos. Dit bos is in de economische crisis van de jaren 30 van de vorige eeuw aangelegd met de inzet van werkloze arbeiders. Het bos ligt deels in de gemeente Amsterdam en deels in de gemeente Amstelveen.

P1120328

P1120332

P1120323

P1120346

De Oeverlanden van de Poel zijn mooi aangelegd en onderhouden met vele bruggetjes, natuurlijke oevers en bankjes om lekker te genieten van de lentezon. We komen door het oude dorp van Amstelveen. Even later lopen we door het Broersepark, het oudste park van Amstelveen. Verse bloemen liggen bij het monument van de Nederlandse slachtoffers uit Nederlands Oost Indië. Het Egelpad loopt langs de Museumspoorlijn en komt uit bij een paar andere mooiere parken in Amstelveen, o.a. het Jac. Thijsepark en de Braak. Het valt ons op dat er al veel planten in bloei staan. Prachtig is het hier. Veel reigers zijn hier neergestreken. Wellicht is het voor deze vogels de tijd om contact te maken met de andere sekse om voor nageslacht te zorgen.

Daar waar de Kalfjeslaan begint op de grens van Amstelveen en Amsterdam gaan we over de Amstelveenseweg terug naar ons beginpunt bij de kop van de Bosbaan.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: