Home » 2016 Fietsen en wandelen » Negenoord-Kerkeweerd

Negenoord-Kerkeweerd

Dinsdag 15 maart 2016.

Vroeg vertrekken Leo en ik per trein vanuit de Bollenstreek om naar Limburg te gaan. Vanaf Station Sittard gaat dit uur een belbus naar Bergen aan de Maas. Je moet hiervoor een uur van te voren een bepaald nummer bellen. Dat deed ik al in de trein onderweg naar het zuiden. We zijn de enige twee reizigers voor dit vervoermiddel. De belbus blijkt een taxi te zijn. Betalen kunnen we niet en hoeven we niet voor deze rit.

Eigenlijk gaat de belbus naar Urmond, maar de chauffeur rijdt op ons verzoek door naar het pont dat ons overzet naar de Belgische kant van de Maas. Op het pontveer hebben we een gesprek met twee gepensioneerde mannen die dagelijks samen zo’n twee uur wandelen. Dat lijkt me een gezonde gewoonte.

P1120245

 

P1120274

Tussen het fietspad waarop we lopen en de Maas ligt een natuurgebied dat is ontstaan na een grootscheepse winning van grint. Een man met een fiets maakt een praatje met ons. Hij vertelt dat in het water langs ons pad je forellen kunt vissen. Je hebt hiervoor wel een speciale vergunning nodig. Aan de waterkanten zien we dat ook hier bevers huizen. Verschillende boomstammen zijn aangevreten.

Opvallend is dat de mobiele telefoon geen verbinding vindt met een netwerk. Dit gebeurt pas in Maaseik. Voor die stad gaan we nog door bedevaartsoord Heppeneert, een dorp met 130 inwoners en een grote parochiekerk gewijd aan de heilige Gertudis.

P1120269

In Maaseik valt vooral het grote plein op waarop veel auto’s geparkeerd staan met de nodige horeca rondom. Vandaag zijn er niet veel toeristen en dagjesmensen. Het is nog geen vakantietijd en het is ook geen weekend. Vanuit Maaseik gaan we Nederland weer in en wandelen door het natuur- en waterwingebied De Rug van Roosteren. Ohé en Laak is het eindpunt van deze etappe. Het is een dorp met weinig grandeur. Er is geen café of winkel te ontdekken. Omdat het nog drie kwartier zal duren eer de bus ons naar het station kan brengen verlengen we onze dagtocht met een extra wandeling van ruim 3 kilometer naar Echt. Hier stappen we op de trein.

Wandelen van Bergen aan de Maas naar Ohé en Laak en verder naar Echt, ruim 20 km. De wandeling staat beschreven in het boekje Maaspad. 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: