Home » 2016 Fietsen en wandelen » Van Dordrecht naar Lisse

Van Dordrecht naar Lisse

Dinsdag 8 juni 2016.

Het is al behoorlijk warm in Dordrecht als ik om kwart over twaalf met de fiets het station uitkom. Nadat ik een anderhalve literfles plat water van het huismerk heb aangeschaft bij AH ga ik naar de fietsbrug. Je moet daar met de fiets via een trap omhoog. Het is redelijk te doen. De trap is voorzien van fietsgoten en niet te steil. Aan de andere kant van de brug ligt Zwijndrecht.

Langs de Oude Maas gaat de tocht naar Heerjansdam en Rijsoord. Niet ver voorbij een meubelcomplex bij Ridderkerk kom ik door een stukje van Rotterdam-Zuid. Aan de andere kant van de Van Brienenoordbrug volg ik de Nieuwe Maas aan de rechterkant.

P1130128

P1130132

P1130136

Daar waar de Erasmusbrug aan mijn linkerkant ligt ga ik richting het Stadhuis. Voorbij Crooswijk fiets ik langs de Rotte. Dan weer eens aan de ene kant, dan weer aan de andere kant. Ik kom langs een skipiste gemaakt op een grote afvalberg.

P1130139

Bij de Molengang komt Zoetermeer in de buurt. Hier kom ik door het minidorpje Kruisweg in de gemeente Lansingerland. Dwars door Zoetermeer ga ik niet, maar volg de noordoostrand tot in Benthuizen. Een prachtig smal pad dwars door de weilanden voert naar Gelderswoude en Zuidbuurt. Bij de Heinekenfabrieken van Zoeterwoude gaat een fietspad de kant van Leiden op.

Vanaf de Breestraat is het een thuiswedstrijd naar Warmond, Sassenheim en Lisse.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: