Home » 2016 Wittenberg Wenen » Dag 6. Tabor

Dag 6. Tabor

Vrijdag 22 juli 2016.

P1130550

Na een natte nacht begint de dag bewolkt, maar wel warm. Als we onderweg bij een benzinestation een bakkie koffie hebben gedronken zien we de dames uit Denemarken weer. Zij overnachtten op een minicamping bij een kinderboerderij  annex vakantiekamp voor stadse bleekneusjes. We zullen ze na vandaag niet meer tegenkomen.

P1050478

P1130556

Tabor is een grote plaats met een historische binnenstad. Na het boodschappen doen, inclusief de aanschaf van een Tsjechische wegenkaart van de Greenway Praha-Wien, verlaten we graag weer deze drukke stad.

P1130554

Het is inmiddels boven de 30 graden Celsius. We komen bij een brug die is opgebroken. We moeten omrijden. Via een alternatieve route komen we aan bij een camping aan een watertje. Net als bij veel andere campings werken ze hier met douchemunten. Je krijgt hier ook een sleutel van het ronde sanitairgebouw.

Op het campingterrein staat een hoop oude meuk van containers, pipowagens en omgebouwde tramwagons. Overigens is het er verder schoon en netjes. Als we in onze lakenzakken kruipen is, niet ver verwijderd van onze tent, een gezinnetje bezig te BBQ-en zoals wij dat thuis niet zien doen. Ze gebruiken een dunne boomtak waarbij met een zakmes een punt is gemaakt. Hieraan is een stuk vlees geregen. Dit houden ze aan de bovenkant in het vuur. Ze draaien wat met de stok. Mij lijkt het dat het vlees gaar wordt maar ook deels een zwarte buitenkant zal krijgen.

Fietsen van Wittenberg naar Wenen. Dag 6 van Sedlcany naar Skalice, 68 km. Tot en met deze dag 558 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: