Home » 2016 Wittenberg Wenen » Dag 5. Kinderwagen

Dag 5. Kinderwagen

Donderdag 21 juli 2016.

We gaan dwars door Praag. Het is spitsuur. Ergens wijst een bordje fietsers naar het centrum om hier op de doorgaande autoweg te gaan rijden. Het is erg druk met auto’s en de auto-forenzen rijden hier stevig door. Wij kiezen voor de veiligere optie om om te rijden en de kronkelige rivier te blijven volgen.

P1130527

P1130531

We zijn het centrum door. Op een fietspad met een bocht voor ons naar boven, komt van de andere kant een vrouw op rollerskates met een wandelwagen met baby aansuizen. De kinderwagen valt om en het kind gaan huilen, waarschijnlijk van de schrik. Het loopt goed af met het jonge kind.

In de buurt van de Barrandovbrug komen we twee Deense dames tegen. Die zijn in Praag gestart en fietsen dezelfde route als Bert en ik. Ze hebben wel een routeboekje maar geen navigatie. Wij wijzen ze de weg.

P1130538

Bij een metrostation moeten we afstappen om aan de andere kant van het gebouw verder te kunnen fietsen. We verlaten de voorsteden van Praag. Het lijkt alsof het gaat regenen. Er komen waterdruppeltjes uit de lucht. Het zet gelukkig niet door. We komen langs een huis met een tuin, waarin een tent staat. Ik vraag de vrouw des huizes of zij een minicamping heeft.  ‘Nee’, zegt ze. ‘Dit is onze eigen tent’. Ze adviseert ons te overnachten in Sedlcany. Daar is geen camping, maar er zijn wel meerdere hotels. We komen in die stad terecht in een soort jeugdherberg. De andere gasten hier zijn jongens met dure lichte racefietsen.

We eten ’s avonds in een ouderwets hotel-restaurant. We kunnen kiezen tussen de rokersruimte, de rookvrije ruimte of het terras achter het hotel. Andere eters zijn er niet. Er zijn twee mensen die voor de bediening zorgen en er staan twee medewerkers in de keuken.

Als we terug zijn in ons onderkomen gaat het onweren met zware regenval.

Fietsen van Wittenberg naar Wenen. Dag 5 van Praag naar Sedlcany, 93 km. Tot en met deze dag 490 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: