Home » 2016 Wittenberg Wenen » Dag 8. Nationale parken Tsjechië

Dag 8. Nationale parken Tsjechië

Zondag 24 juli 2016.

P1130590

De barokke stad Slavonice leeft al volop op zondag om 9 uur ’s morgens. Mensen lopen met boodschappentassen en we zien verschillende mensen met fietsen op en rond de grote markt. De koffieterrassen zijn al open. Afgelopen nacht hadden we te maken met regen en onweer. In de tent bleef het gelukkig allemaal droog. Onderweg hebben we een gesprekje met een vader en zoon uit Zwitserland die ook de Greenways van Praag naar Wenen fietsen.

P1130592

P1130596

Vranov nad Dyji is een toeristisch dorpje te vergelijken met Valkenburg. Er zijn veel toeristen, er is een groot kasteel op een hoog punt en er rijdt een toeristentreintje op luchtbanden door de straten. Hier gaan we voor een lunch. Op het eerste terras moeten we te lang wachten voordat er een serveerster langs komt om op te nemen. Daarom pakken we onze spullen en gaan verderop in een meer volks eettentje  voor ons warme middageten.

P1130606

Vandaag is het voor ons de dag van de nationale parken De omgeving is mooi, maar de fietspaden en andere weggetjes zijn op veel plaatsen zeer slecht en/of stijl. Daarom moeten we regelmatig lopen en onze fietsen voortduwen of tegenhouden. Dit al naar gelang we omhoog gaan dan wel omlaag. We hadden gepland om in Lukov op de camping te overnachten. Volgens de mevrouw achter de tap van een plaatselijk café in Lukov is deze camping echter al een paar jaar geleden gesloten. Ze verwijst naar de camping een kilometer of 10 terug in het nationale park. Dat lijkt ons geen goed idee. In Lukov zijn meerdere pensions, maar die zijn allemaal vol.

We rijden door en stuiten in de buurt van Satov op een kleine camping. Het eigenaarspaar ziet ons al aankomen. Ze zijn reuze vriendelijk en de mevrouw schenkt ongevraagd voor ons een gratis glaasje witte wijn in. Een echt gesprek lukt niet, omdat zij noch Engels noch Duits kunnen spreken.

 

Fietsen van Wittenberg naar Wenen. Dag 8 van Stare Mesto naar Havraniky bij Satov, 90 km. Tot en met deze dag 731 km.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: