Home » 2016 Wittenberg Wenen » Dag 11. Wiener Sängerknaben

Dag 11. Wiener Sängerknaben

Woensdag 27 juli 2016.

Bert had op internet een GPS track gevonden, waarop door iemand een rondje langs de beroemde bezienswaardigheden van Wenen was gemaakt.

P1130647

We steken met onze fietsen bij de Reichsbrücke de Donau over en beginnen met een kop koffie bij een Italiaans restaurant met een Noord-Afrikaanse eigenaar aan het Mexikoplatz. Dan is Prater aan de beurt. Dit is  een soort permanent kermis met onder meer een reuzenrad. Het is nog rustig hier.

P1130650

P1130662

We zien onderweg een ingang naar een fraai park. Er staat een bordje met de tekst ‘Wiener Sängerknaben’. We gaan het park in door een openstaande poort. We kijken wat rond en willen aan de achterkant het park weer uit. Dat lukt niet, omdat dit allemaal is afgesloten met hekken. Daarom maar terug naar de doorgang waar we binnen kwamen. Die zit nu ook op slot. Na wat heen en weer kijken komt een man naar ons toe en zegt dat we hier helemaal niet mogen komen. Het is het terrein van een school met internaat. Hij haalt een sleutel op om het hek te openen en ons weer buiten de hekken te krijgen.

P1130679

P1130689

Niet veel verder komen we in de Wiener Augarten. Ook hier is sprake van een fraai aangelegd park. Er staat een oude toren aan de rand van het park met een platte bovenkant. Ons is niet duidelijk waarvoor deze toren heeft gediend.

Hartje centrum Wenen komen we langs veel fraaie gebouwen en tuinen. Regelmatig gaan we op een bankje in de schaduw zitten in één van die parken. We zien onder meer de Belverdere, de Universiteit, het Stadhuis, het Parlementsgebouw, de Staatsopera, het Natuurhistorisch Museum, de Karlkirche en het Russisch monument van de bevrijding van Wenen aan het eind van de Tweede Wereldoorlog.

Het valt ons op dat er redelijk goed te fietsen is in het centrum van Wenen. Regelmatig zijn er fietsstroken geschilderd op de asfaltstraten. Waar die er niet zijn heb je de keuze om op de weg tussen de auto’s of op de stoep te gaan fietsen. Bij dat laatste moet je natuurlijk wel rustig aan doen en goed op de voetgangers letten.

’s Avonds gaan we op de nachttrein terug naar huis. We moeten onderweg in Duitsland overstappen in Hannover.

Fietsen van Wittenberg naar Wenen. Dag 11 in Wenen, 32 km. Tot en met deze dag 968 km. Inclusief ritjes ’s avonds ruim 1.000 km. 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: