Home » 2016 Wittenberg Wenen » Dag 10. Unterolberndorf

Dag 10. Unterolberndorf

Dinsdag 26 juli 2016.

P1130624

De eerste grote plaats vandaag is Mistelbach. Hier drinken we onze koffie, maar gaan daarna weer snel op weg. Vandaag is het weer een warme dag.

P1130633

P1130629

In Unterolberndorf is een ouderwets café-restaurant-pension. We nemen plaats in de achtertuin. Hier zitten we lekker in de schaduw. We gaan nu voor een wat langere middagpauze hier. Ik maak daarbij tevens gebruik van de mogelijkheid om mijn mobieltje bij te laden. Twee honden van de eigenaar schuifelen tussen de tafeltjes.

Van de campingbaas in Poysdorf hebben we gehoord dat als we de camping in Wenen willen nemen we de Donau niet moeten oversteken. We komen bij de rivier aan in wijk 21, moeten deze blijven volgen en komen dan vanzelf in wijk 22, waar de camping te zien is vanaf het fietspad. Althans zo begrepen wij dit.

We passeren UNO-City, een wijk waar hoge kantoren en flats staan van de Verenigde Naties. We fietsen verder over een groene strook tussen aan de ene kant de Neue Donau en de andere kant een drukke snelweg. Op vele plekken zijn vooral mensen van buitenlandse origine met hele gezinnen aan het BBQ-en. Daar waar het rustiger wordt komen we bij een FKK-gebied. Hier zitten, liggen en lopen mensen in hun blootje.

Als we zo’n tien kilometer langs de Donau hebben gefietst, vragen we toch maar eens of iemand weet waar we de camping kunnen vinden. Deze man zegt dat we ongeveer vijf kilometer te ver zijn doorgefietst. Na nog een paar keer vragen komen we uiteindelijk op de camping in de buurt van een Shell-tankstation.

Fietsen van Wittenberg naar Wenen. Dag 10 van Poysdorf  naar Wenen, 110 km. Tot en met deze dag 936 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: