Home » 2016 Fietsen en wandelen » Van Station Hillegom naar Station Voorhout

Van Station Hillegom naar Station Voorhout

Vrijdag 16 december 2016.

Een wandeling van 17 km langs de westkant van de Leidsevaart. De auto staat bij Station Voorhout. We maakten een korte rit met de trein naar Station Hillegom.

Bij dit laatste station begint onze wandeling. Leo en ik gaan eerst noordwaarts richting de Bartenbrug. Voorbij het begin van de Tweede Doodweg gaat onze route richting De Zilk, zuidwaarts dus. Leo woonde hier vroeger en kan mij daarom hier veel over vertellen. Bij zijn geboortehuis maken we met een praatje met een Zilker die hier nu zijn werkplaats heeft.

p1150237

Er waren vroeger aardig wat winkels en cafés in De Zilk. De winkels zijn verdwenen en de paar cafés die er nog zijn zijn niet open als wij hier langs wandelen. Via de Zuider Leidsevaart gaan we richting Halfweg {gemeente Lisse). Bij de spoorwegovergang aldaar nemen we een koffiepauze in het tot restaurant omgebouwde station.

p1150250

We gaan verder richting Piet Gijs (gemeente Noordwijkerhout). Daar aangekomen steken we de drukke weg van Sassenheim naar Noordwijk over. Het huisvuiloverslagstation aan de andere kant van de vaart wordt niet meer gebruikt door de bollenstreekgemeentes. We zien hier een vuilniswagen van de gemeente Katwijk. Noordwijk en Katwijk maken waarschijnlijk nog gebruik van dit overslagstation. Dat wist ik niet.

We maken een praatje met een man van een technisch bureau met een iPad die de beschoeiingen controleert. Hij vertelt ons dat deze hier langs de Leidsevaart behoorlijk versleten zijn. Over niet al te lange tijd zullen deze wel vervangen worden.

p1150251

Daar waar de Leidsevaart een bocht naar links maakt komen we uit op den weg van Noordwijk naar Voorhout. We komen langs de KTS. Hier wordt de weg gerenoveerd. Er komt een rotonde of wellicht wel twee achter elkaar. We zullen het zien als het hier klaar is. Dwars door het centrum van Voorhout komen we uit bij het station, het eindpunt van deze wandeling.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: