Home » 2017 Fietsen en wandelen » Van Ravenstein naar Lith

Van Ravenstein naar Lith

Dinsdag 24 januari 2016

Het is ongeveer 17.00 uur als onze trein Station Schiphol Airport binnenrijdt. De conducteur meldt dat reizigers in de richting Leiden verzocht worden om om te rijden via Sloterdijk en Haarlem. Er is een draadbreuk in de buurt van Hoofddorp. Er rijden daarom vanaf Schiphol geen treinen naar Nieuw-Vennep, Sassenheim en Leiden. Als we de roltrappen opgaan naar Schiphol Plaza besluiten we de bus te nemen naar Sassenheim. Een uur later dan gepland zijn we thuis. Vanmorgen misten we al de aansluiting op Schiphol omdat de Sprinter in Sassenheim vijf minuten vertraging had. Is dat allemaal erg? Nou nee. Als je met de auto gaat kan je ook in files terecht komen.

p1150491

p1150498

We wandelden vandaag zo’n 23 km van Ravenstein naar Lith. Deels gaat de route door Noord-Brabant en deels door Gelderland. Voorbij Ravenstein kwamen we door de dorpen Demen, Dieden en Megen. Ik had er nog nooit van gehoord. Hier ligt aan de andere kant van de Maas een kleine oude stad, Batenburg. De stad is ’s zomers per pont bereikbaar. Door de mist konden wij er vanaf de Brabantse kant niets van zien. Langs de dijkwegen staan flinke karakteristieke Canadese populieren.

p1150503

p1150507

Toen we door Maasbommel liepen waren we in Gelderland. We liepen over rustige dijkwegen naar de pont die ons overzette naar Lith. Een stukje voor het pont zagen we door de mist vaag de stuw van Lith. De gewone lijnbus naar Oss zou pas over ruim een uur komen. Over 20 minuten moest er wel een buurtbus komen. Meer dan tien minuten voordat de buurtbuurt bij onze halte moest zijn, stopte er een buurtbus aan de overkant. De chauffeur wenkte ons en zei dat de buurtbus pas over meer dan tien minuten bij onze halte zou komen. We konden alvast bij hem instappen, dan hoefden we niet in de kou te staan. We reden met hem mee naar zijn eindpunt en gingen vandaar weer terug naar Lith en verder naar Oss, waar we de trein naar Den Bosch namen.

Wandelen met zwager Leo van Ravenstein naar Lith, 23 km. Dit is een etappe van het Maaspad.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: