Home » 2017 Fietsen en wandelen » Wandelen van Lisse naar Katwijk

Wandelen van Lisse naar Katwijk

Maandag 6 februari 2017

Eigenlijk wilden we wandelen van Katwijk naar Lisse, maar omdat bus 250 niet bij de bushalte in Lisse komt opdagen, passen we ons plan aan en vertrekken we te voet van Lisse naar Katwijk.

p1150555

Als we op de Oude Heereweg lopen begint het een beetje te regenen. De Oude Heereweg is een smalle weg met weinig verkeer tussen winterse bollenvelden met hier en daar een villa/tuinderswoning.  Ik doe de waterdichte hoes om mijn rugtas. De regen was niet voorspeld. Gelukkig val het allemaal wel mee. Het is al weer snel droog. In Voorhout gaan we voor een kop koffie bij de bakker vlak voor de spoorwegovergang. Bij de technische school wordt nog steeds gewerkt aan het kruispunt. Fietsers vanuit Noordwijk kunnen in de toekomst via een viaduct onder de doorgaande weg door naar Voorhout.

p1150558

De robuuste antieke leibomen langs de historische Binnenweg In Noordwijk Binnen worden gesnoeid. Het is uitkijken om geen takken op ons hoofd te krijgen. Een medewerker van Openbare Werken is bezig met een smeedijzer sierhek bij het gemeentehuis. We maken een praatje met hem. De man zegt dat hij wel vier keer de Vierdaagse heeft gelopen. Leo en ik nooit.

p1150567

p1150568

Via het Dompad lopen we van Noordwijk Binnen naar Noordwijk aan Zee. Het laatste stuk is behoorlijk steil. Dit is een hoog stukje Noordwijk aan Zee. We lopen langs het deftige Huis ter Duin en gaan over de zuidelijke boulevard van Noordwijk met uitzicht op de zee. We lopen een zijstraat in met veel mooie huizen en komen door een stukje van de Coepelduinen. Er is een zandpad langs het hekwerk tussen het terrein van ESTEC en de Coepelduinen. Om de 20 meter is een camera op het hek gemonteerd om indringers af te schrikken en te observeren.

Voordat we bij het Katwijkse Parkeerterrein Noordduinen komen gaan we nog een paar honderd meter over een pad dwars door het zuidelijk deel van de Coepelduinen. Voorbij het Uitwateringskanaal zijn we in het centrum van Katwijk aan Zee. Bij de bushalte hoeven niet lang te wachten. Binnen één minuut komt de bus.

Wandelen met zwager Leo Hoeks van Lisse naar Katwijk aan Zee, 20 km.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: