Home » 2017 Engeland » Van Newbury naar Divize (6)

Van Newbury naar Divize (6)

Dag 6, fietsen in Zuid-Engeland.

Maandag 10 juli 2017.

Newbury is bekend om zijn paardenraces. We komen langs renbanen, die op dit moment niet in gebruik zijn. Hele stukken gaan we over rustige trekpaden, langs het Avon & Kennetkanaal. Meestal over gravel maar hier en daar over gras Het kanaal dateert uit 1727. Het duurde 80 jaar voordat het kanaal kon worden gebruikt tussen Reading en Bristol. Maar 30 jaar is er goed gebruik van gemaakt. De Great Western Railway zorgde ervoor dat het kanaal zijn belangrijke betekenis kwijt raakte.

We zijn in het graafschap Wiltshire. Over landweggetjes met hoge hagen komen we in Hungerford. Het is een typische Engels stadje.  Het stadhuis heeft een toren. Hierna gaan we door het Savanake Forest. Het is één van de weinige overgebleven oerbossen van Engeland. Er zijn hier bomen van meer dan 1.000 jaar oud.

De volgende stad is Malborough. Ze hebben hier de breedste highstreet van Engeland. Er staan erg veel auto’s geparkeerd.

We hebben niet gekozen voor de grote omleiding naar Stonehenge, maar nemen de route via Avebury. In die stad liggen net als in Stonehenge grote stenen in het landschap. Hiervoor komen we door het Fyfield Down natuurreservaat. Dit is een indrukwekkende in de ijstijd gevormde hoogvlakte met een prachtig uitzicht. Naar beneden gaan hier is een uitdaging, omdat de afdaling behoorlijk steil is en het pad door tractoren is voorzien van diepe betrekkelijk smalle wielsporen in een kleiachtige ondergrond. Eigenlijk vind ik het Fyfield Down-gebied, waar je met een auto helemaal  niet kan komen, aantrekkelijker dan de stenen van Aveburry.

Wat valt je zo al op onderweg? Weinig fietsen zie je in Engeland. Je ziet er niet veel auto’s rijden van een Engels merk, maar wel veel Duitse (o.a. Mercedessen) , Franse en Japanse. Ook zie je nogal wat Volvo’s op de Engelse wegen rijden. Illegale vuilstortplekken zie je ook regelmatig onderweg. Hier worden oude ijskasten, oud hout, tegels en andere rommel neergegooid.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: