Home » 2017 Engeland » Van Chertsey naar Newbury (5)

Van Chertsey naar Newbury (5)

Dag 5, fietsen in Zuid-Engeland.

Zondag 9 juli 2017.

We hebben ze meer hier gezien in Zuid-Engeland. Ook nu zien we weer grijze eekhoorn de weg oversteken.

We fietsen op deze rustige zondagmorgen door het Windson Park. Dit park is van het Brits koninklijk huis. Er lopen hier en daar groepen herten. Groepjes dagjesmensen komen we in het park tegen. Er staat een groot standbeeld van Elisabeth II, de huidige koningin, te paard. Er is hier een lange roeibaan te vergelijken met die in het Amsterdamse Bos.

Het koninklijk paleis gaat deels schuil achter bomen en andere planten. Aan de andere kant van een historische rivierbrug licht Eton met haar beroemde school. Maidenhead is ook een stad waar we doorheen komen. Hier hebben we weer te maken met vervelende hekjes in het fietspad, waardoor we onze bagage van de fiets moeten halen, om de fiets over de wegversperring te kunnen tillen. We komen langs een hele batterij sluizen.

In Reading lopen groepjes militairen met automatische geweren door de hoofdstraat. Wij pikken hier een terrasje in de zon.

De camping waar we onze tent opzetten ligt ten zuiden van Newbury. Het is de enige camping in de wijde omgeving. De campingbaas had ons geadviseerd om te gaan eten bij de cricketclub een paar kilometers verderop. Samen met twee Engelse mannen die ook op fiets zijn en op de camping staan gaan we daarheen.  Het blijkt dat deze avond de keuken van dit restaurant is gesloten. We worden verder verwezen naar een Indiaas restaurant. Bert en ik kiezen een gerecht dat niet al te spicy is.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: