Home » 2017 Fietsen en wandelen » Van Enschedé naar Tubbergen (3)

Van Enschedé naar Tubbergen (3)

Dag 3, Fietsen met Joke in Oost-Nederland

Woensdag 9 augustus 2017.

Aan de noordkant van Enschedé ligt de wijk Roombeek waar in 2000 een vuurwerkramp plaatsvond. Het is een mooie wijk geworden met sociale woningbouw en luxe woningen. Er zijn hier allerlei voorzieningen, zoals winkels en horeca. Op naar De Lutte. Dit is een erg toeristisch dorp. Nu in de morgen rond 10.00 uur  is het nog niet erg druk.

Tegenover het gemeentehuis van Dinkelland in Denekamp staat hotel De Schout. Dit gebouw was voor de gemeentefusie een gemeentehuis. Joke en ik drinken koffie op het terras van het mooie restaurant van dit hotel.

Ootmarsum moet je niet overslaan tijdens een fietstocht. Er is hier veel kunst te zien, zowel in de diverse galerieën als in de openbare ruimte. We zetten onze fietsen op slot en bezoeken uitgebreid dit stadje. Ons hotel voor vanavond staat een dorp verder in Tubbergen.

We horen vandaag dat het hotel een paar jaar heeft leeg gestaan en dat het pas in het voorjaar 2017 opnieuw in gebruik werd genomen. De nieuwe eigenaar is de broer van de directeur/eigenaar van een groot touringcarbedrijf dat aan de overkant van de straat is gevestigd. Kort na de herstart ontstond er een brand in hun keuken. Binnenkort is alles weer picobello en kunnen de gasten hier ook weer eten. Wij schuiven voor de warme maaltijd aan bij De Burgemeester in het Oude Raadhuis (het Oale Roadhoes). Tubbergen is niet groot maar wel een gezellig dorp.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: