Home » 2017 Fietsen en wandelen » Van Vorden naar Enschedé (2)

Van Vorden naar Enschedé (2)

Dag 2, Fietsen met Joke in Oost-Nederland

Dinsdag 8 augustus 2017.

Er is noodweer voorspeld voor vandaag. Op Buienradar kunnen we zien dat het vanaf ongeveer 13.00 uur bingo zal zijn met het weer.

Na een goed ontbijt zitten we om 9.00 uur op de fiets. De route uit het boekje Ronde van Nederland gaat bijna niet door dorpen maar wel steeds met een boog erom heen. Omdat we graag voor de buien en het onweer in Enschedé willen zijn bezoeken we Borculo, Neede en Haaksbergen niet. We komen door het gehucht Rietmolen. Dit is nog net Achterhoek. Hier is een dorpscafé. Op het biljard staan broodjes klaar. Ik hoor van de eigenares dat er straks een groep wielrenners komt om de broodjes soldaat te maken.

Bos en landbouwgronden wisselen elkaar vandaag af. We komen langs een villa waar iemand een oude VW-kever deels heeft ingegraven als eye catcher voor zijn tuin. Ook komen we langs een bijna geheel door de natuur overwoekerd voormalig zwembad. De duikplank staat er nog en als je goed kijkt zie je hier en daar nog tegeltjes.

In Enschedé is een doorgaande route voor fietsers gemaakt naar het centrum. Auto’s zijn hier te gast. Bij het Hendrik Jan van Heekplein zijn we aan de rand van het centrum. Het is markt vandaag. De eerste druppels regen komen uit de lucht. Met behulp van Google Maps vinden we eenvoudig ons hotel. Het ligt anderhalve kilometer uit het centrum. We denken de hele middag te moeten schuilen voor het noodweer wat voorspelt is. Echter het valt allemaal wel mee hier in Twente. We gaan te voet terug naar het stadscentrum om wat rond te kijken en te eten. Als er een klein buitje regen over komt, bezoeken we hier het voormalige V&D-pand van deze stad. Net als in Arnhem zit hier nu een ander winkelbedrijf in. Deze winkel, Die Grenze, lijkt wat op een Action. Veel prullaria.

Aan het begin van de avond maken we nog een wandeling door het Volkspark.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: