Home » 2017 Fietsen en wandelen » Van Tubbergen naar Hardenberg (4)

Van Tubbergen naar Hardenberg (4)

Dag 4, Fietsen met Joke in Oost-Nederland

Donderdag 10 augustus 2017.

In Geesteren staat voor de kerk een beeld met stoeiende paarden. Twee dagen gelden kwamen we ook al door een dorp met deze naam. Dat dorp ligt echter in Gelderland en nu zijn we in Overijssel. Tegenover de bakkerswinkel is een fabriekswinkel van Ten Cate/ Tweka.

Westerhaar-Vriezenveensewijk is de langste plaatsnaam van Nederland. We zijn nu in de gemeente Twenterand een gebied waar turf werd gestoken. De dorpen zijn hier ontstaan als veenkoloniën. Ruim twee jaar geleden was het nieuwe terras van onbeschilderd hout van het dorpscafé bijna klaar. Nu begint het hout al een beetje te verkleuren. Graag was ik met Joke hier nog eens naar binnen gegaan, maar dat kan niet want het café is op dit uur, tegen 12-en nog gesloten. Daarom rijden we maar door naar Daarlerveen en Vroomshoop.

Verder rijden we in het dal van de Overijsselse Vecht. Ommen, een wat grotere plaats, ligt buiten de officiële route, maar dat dorp pikken we ook nog even mee.

Het oude esdorpje Rheeze heeft de status van beschermd dorpsgezicht. De boerderijen staan rond de brink gegroepeerd. Sommige schuren hebben siermotieven van gevlochten stro.

In Hardenberg stappen we op de trein naar huis. Het was weer een mooie minivakantie.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: