Home » 2017 Radweg R1 » Van Billerbeck naar Winterwijk (10)

Van Billerbeck naar Winterwijk (10)

Van Berlijn naar Winterswijk fietsen. Dag 10, donderdag  7 september 2017, 77 km. Totale afstand 888 km.

Bij het ontbijt heb ik een gesprek met de eigenaar. Hij vertelt me over de lange dagen die hij altijd maakte, met name in zijn restaurant en bij feesten en partijen, en over de nieuwbouwplannen. Bijna de hele zaak wordt gesloopt. Hiervoor in de plaats komt er nieuwbouw. Het restaurant wordt kleiner en de feestzaal verdwijnt. De belastingadviseur van het hotel krijgt een kantoor op een deel van de begane grond. Het aantal hotelkamers wordt niet minder. Eerst gaat de eigenaar met zijn gezin volgende maand een weekje op vakantie naar Berlijn. Daarna begint de sloop en bouw van het hele gebeuren.

De enige wat grotere plaats in Duitsland waar ik vandaag door kom is Stadtlohn. Ik blijf hier netjes de route van de R1 volgen, die de stad alleen maar langs de noordrand aandoet. Hier fiets ik regelmatig langs of in de buurt van de Berkel.

De Stad Vreden wordt wel door de R1 doorkruist. Ik neem echter een andere route naar Winterwijk. Via een bospaadje kom ik Nederland binnen. Bij een boerderij is hier een Rust.punt. Hier zit een Nederlandse wandelaar aan een bakkie koffie. Ik schuif aan bij zijn tafeltje. We praten over zijn en mijn wandelingen.

In Winterswijk vraag ik de weg naar het treinstation. De jongeman die ik aansprak is waarschijnlijk een bewoner van het AZC. In het Engels zegt hij mij hem te volgen. Hij loost mij naar het station. Een Arriva-trein brengt me in Arnhem, van waar de NS met verder naar de Bollenstreek brengt.

Ook deze fietsreis was weer een mooie belevenis.

Hierbij een feitenoverzicht:

0 Berlijn JH
1 Berlijn Bad Belzig 95 pension
2 Bad Belzig Dessau 105 JH
3 Dessau Stassfurt 85 hotel
4 Stassfurt Thale 85 JH
5 Thale Goslar 67 JH
6 Goslar Holzminden 111 pension
7 Holzminden Detmold 77 JH
8 Detmold Warendorf 126 hotel
9 Warendorf Billerbeck 77 hotel
10 Billerbeck Winterswijk 60
Toaal aantal kms 888

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: