Home » 2017 Radweg R1 » Van Warendorf naar Billerbeck (9)

Van Warendorf naar Billerbeck (9)

Van Berlijn naar Winterswijk fietsen. Dag 9, woensdag  6 september 2017, 77 km. Tot en met vandaag 828 km.

Afgelopen nacht heeft het flink geregend. Als ik om 8.30 uur vertrek uit mijn hotel is het droog. Onderweg begint het weer te regenen. Mijn regenkleding houdt zich kranig. In de buurt van Pleistermühle, 4 kilometer voor Münster, komt de regen met bakken uit de hemel. Ik besluit een paar honderd meter terug te rijden. Daar had ik een café-restaurant gezien. Mijn fiets zet ik onder een zonnescherm. Die staat droog. Het restaurant zelf is nog gesloten. Strak tegen het gebouw aan zit ik droog onder een afdak op hun terras. Ik wacht tot de bui over is.

De binnenstad van Münster ziet er niet zo gezellig uit als op een droge dag. Alle terrassen zijn leeg en de mensen lopen onder paraplu’s of in regenkleding. Na mijn bakkie cappuccino binnen in een zaakje op de hoek tegenover een grote kerk komt de zon weer een beetje door.

De regenkleding kan weer worden opgeruimd. Ten westen van Münster liggen kom ik hier en daar langs landhuizen en kasteeltjes.

In Billerbeck heb ik via een boekingssite een hotelkamer geboekt. Billerbeck ligt niet aan de hoofdroute van de R1, maar het is wat groter plaats met meer overnachtingsmogelijkheden. Billerbeck is een bedevaartsoord. Er is een dom gewijd aan Ludgerus. Ook is er de Ludgerusbron. Mijn hotel staat naast deze bron. Ludgerus leefde van rond 742 tot 809. Hij was de eerste bisschop van Münster. Er zijn allerlei sagen rond deze man.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: