Home » 2017 Fietsen en wandelen » Groot-Ammers

Groot-Ammers

Dinsdag 26 september 2017

De trein brengt ons deze morgen in Dordrecht. Piet maakte gisteren thuis achter de computer een route van deze stad terug naar de Bollenstreek. Die gaan we vandaag rijden.

Op de brug over de Beneden Merwede voelt het koud aan. Het is nog mistig, druppels water vallen van de boombladeren. Aan de andere kant van de brug zijn we in Papendrecht. Het doet hier stedelijk aan. Bij iedere hoek staan verkeerslichten. Voorbij deze plaats komen we in een rustig landelijk gebied, de Alblasserwaard.

Een stuk fietsen we op een dijkweg langs de Lek. Bij Groot-Ammers zien we een verwijzing naar een lunchzaak. Rechtsaf en daarna linksaf. Er is hier een klein winkelcentrum. Het lunchzaakje is nog niet open. Geen koffie in dit dorp? Vlakbij is een bakkerswinkel. We gluren naar binnen. Er staat een tafel met twee stoelen. Dan kan je hier koffie drinken. Althans dat denken wij. We nemen plaats aan de kleine tafel.

Als we aan de beurt zijn bestelt Piet twee koppen koffie. De bakkersdame vertelt ons dat ze helaas geen koffie schenken. Ik doe de mevrouw een voorstel. Wij drinken hier koffie uit onze eigen thermosflessen en kopen daar een appelgebakje bij. Ze vind het goed en vraagt of we lege kopjes nodig hebben. Ze heeft er achter een paar staan. Dat vinden we niet nodig.

De pontveer naar Schoonhoven ligt al klaar aan onze kant. Niet lang daarna rijden we langs de Vlist. Vlak voor Hekendorp is een ophaalbrug. Je kunt op een knop drukken. Een paar minuten later gaat de brug voor ons open. Bij de haarspeldbocht vanaf de Bovendijk naar de Onderweg staat een historische schandpaal. Vanuit het café hier zien we verschillende auto’s heen en weer steken om de bocht te kunnen nemen.

Naar Oudewater gaan we vandaag niet. We buigen af naar de Reeuwijkse Plassen. Dat rijdt daar best mooi op deze rustige dag. Hele stukken is er zowel links als rechts van de weg water. Onder meer Oud-Bodegraven, Zwammerdam en Aarlanderveen doen we aan. Daarbij fietsen we ook in de buurt van de Nieuwkoopse Plassen.

Aan het eind van de Heilige Geestweg in Rijnsaterwoude komen we bij het pont naar Oude Wetering. Vanaf hier is het niet ver meer naar huis.

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: