Home » 2017 Fietsen en wandelen » Van Wijlre naar Heerde (16)

Van Wijlre naar Heerde (16)

S

Dinsdag 28 november 2017

Onderweg in de trein naar Wijlre zagen we het hier en daar regenen. Bij de stationsfietsenstalling van Wijlre staat een machinistenbunker. Het hoe en wat van deze machinistenbunker is ons niet helemaal duidelijk.

 

Een kabelpont brengt ons naar de overkant van de IJssel. Nu zijn we niet meer in Overijssel maar in Gelderland. In het buurtschap Vorchten staat een historische kerk die stamt uit de vroege 13e eeuw. We hebben regenkleding bij ons. Die hebben we ook nodig. Er verschijnt een regenboog aan de hemel. In het weiland staat een boot op en draaipunt gemonteerd. De wind doet de boot naar links en naar rechts draaien.

 

We lopen het buurschap Hoorn binnen. Aan de westkant van het Apeldoornse Kanaal staat een verlaten vatenfabriek. Onder een laadafdak zitten we droog voor een boterham uit de tas en een bak koffie uit onze thermosflessen. Verder nemen we een kijkje bij het Landgoed Vosbergen.  Een hoge beukenhaag aan de kanaalzijde ontneemt ons het gezicht op het kasteel. Als we omlopen is het landgoed wel redelijk goed te bekijken, alhoewel er bordjes staan met de tekst ‘Verboden Toegang’.

 

 

Heerde is een gezellig dorp met winkels van bekende merken, zoals Hema en Marskramer, maar ook met verschillende echte dorpswinkels. Bij de winkels heeft de winkeliersvereniging grote plastic zakken neergezet van het formaat ‘de zak van Sinterklaas’ . Ze zijn voorzien van een fleurige print, zoals die van Sinterklaas-inpakpapier.

We nemen bij de bus naar Zwolle om vandaar verder met de trein terug naar de Bollenstreek te gaan.

Etappe 16 van het Langste Natuurpad van Nederland, 14 km wandelen met zwager Leo.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: