Home » 2018 West Duitsland » Weserradweg (DE 07)

Weserradweg (DE 07)

S

Dag 7. Fietsen met  broer Piet in West-Duitsland, woensdag 22 augustus 2018. Van Bremen naar Schweringen, 135 km.

 

In Bremen is het druk met wielrijders onderweg naar het werk. De meeste fietsen met flinke snelheid laverend om andere fietsers en auto’s heen. Vandaag zijn we overgestapt van de Hanzefietsroute deel 1 naar de Weserradweg.

 

De rivier is nooit ver weg. We hebben een GPS-track van de Weserradweg op de Garmin staan. Deze geeft de hoofdroute aan. De bordjes langs de weg geven regelmatig ook verwijzingen naar de alternatieve route aan de andere kant van de Weser. Dat kan wat verwarrend zijn. We volgen ook een deel de alternatieve route. Het landschap is over het algemeen agrarisch met hier en daar een dorpje. We hadden gepland om in Hoya een hotelletje te vinden. Dat wil niet erg lukken.

 

Na 20 extra kilometers en 2 ½ uur zoeken vinden we een B&B in Schweringen. Het kostte wat moeite maar dan heb je ook wat. Het is een prachtig huis met een vriendelijke mevrouw Harms. Ze zorgt ook voor een voortreffelijke avondbroodmaaltijd. Frau Harms heeft ook alcoholvrije Radler en bier in huis. Herr Harms is ZZP-er. Hij maakt dingen op maat van hout, zoals deuren, kozijnen en trappen. Ook heeft hij veel aan zijn eigen huis opgeknapt en verbetert.

 

Er zijn nog twee andere gasten, twee Zwitserse dames op de fiets. Ook die eten mee. Zij hadden ook een zoektocht naar een slaapplaats achter de rug. Er schuift iets later ook nog een echtpaar uit Noord-Duitsland aan. Die hebben hier ook een kamer. De Duitsers hebben Gazelle e-bikes. Ze dachten dat het Duitse fietsen zijn.

De Duitse vrouw was vandaag gevallen met haar e-bike. Bij de man verloor onderweg één van zijn fietstassen van zijn e-bike en zijn vrouw reed daar overheen of tegenaan. Dat veroorzaakte haar val. Ze heeft schaafwonden aan haar arm en gezicht. Na de val is ze verder gaan fietsen met één hand aan het stuur, haar linker. Schakelen kon ze niet meer, want dat moest ze met haar rechterhand doen.

Van één van de Zwitserse dames krijgt ze aan de etenstafel wat zalfjes die erg goed zouden werken. De Duitse mensen wonen in Ostfriesland. Dat is niet ver van de Nederlandse grens (het noorden van de provincie Groningen). Ook ligt Ostfriesland aan de Duitse Waddenzee. De Duitse Waddeneilanden horen ook bij dit gebied.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: