Home » 2018 West Duitsland » Rad-Haus (DE 08)

Rad-Haus (DE 08)

S

Dag 8. Fietsen met  broer Piet in West-Duitsland, donderdag 23 augustus 2018. Van Schweringen naar Petershagen, 72 km.

Een prima ontbijt samen met de twee Zwitserse dames en het Duitse echtpaar.  Daar starten we de dag mee. Voordat we in Nienburg aankomen gaan we eerst nog over met een pontveer. Bij een Back Fisch nemen we een kop koffie. Bakvis is in Nederland een ouderwets woord voor tienermeisje. In Duitsland is het een snackbar waar gebakken vis wordt verkocht, die je kunt nuttigen op het terras of binnen. De koffie is niet echt lekker. Je kunt in Duitsland beter koffie drinken bij een bakker.

 

 

Nienburg, is Oudduits is voor Nieuwebrug. Er zijn hier veel vakwerkhuizen. Er is in dit dorp onder meer een aspergemuseum. In Estorf nemen we bij een klein café-restaurant, met vooral streekproducten, een broodje kaas met een glas karnemelk. Zo’n Hollandse  lunch kan je ongeveer nergens krijgen in Duitsland. Het eethuisje heet Storchennest (ooievaarsnest).

 

 

We melden ons aan voor de overnachting bij Pension Rad-Haus in Petershagen. Na een douche doen we te voet een rondje in deze kleine stad. We zien onder andere het kasteel, het gebouw van de rechtbank, een molen en de jeugdherberg. Bij de vroegere rechtbank kan je nu trouwen en een bruiloftsfeest organiseren. We eten bij de plaatselijke Chinees.

Het pension heeft van de stoep een terras gemaakt. Aan de stoeprand staat de motorfiets van Martin, de man van de pensioneigenares. Dan kunnen er geen auto’s worden geparkeerd voor zijn terras. We drinken hier onze AV Erdinger biertjes. Sabine, de eigenares van het pension, maakt met alle gasten een gezellig praatje. We hebben op het terras een gesprek met de bewoner van een vakwerkhuis aan de overkant, die hier ook een biertje doet.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: