Home » 2018 West Duitsland » St. Odiliënberg (DE-15)

St. Odiliënberg (DE-15)

S

Fietsen in West-Duitsland

Als je het verslag van de hele fietstocht wilt lezen, moet je naar beneden scrollen naar dag 1. 

Dag 15. Fietsen met  broer Piet in West-Duitsland, donderdag 30 augustus 2018. Van Fischenich naar Roermond, 125 km.

 

Al snel zitten we op grindpaden door het bos. Afgelopen nacht heeft het stevig geregend. Dat is overal te zien. Alles is kletsnat. Hele stukken gaan we over rechte landbouwwegen richting Düren. In deze stad zijn diverse kazernes en andere militaire gebouwen.

 

 

 

We komen door een dorpje met een bakkerswinkel. Het is half twaalf. Als we koffie bestellen zegt de winkeldame dat de koffie op is. Haar lichaamstaal toont ons dat ze niet van plan is voor ons opnieuw koffie te zetten. We kopen er maar zes rozijnenbollen. Je weet nooit wanneer we de volgende winkel zien.

 

Later fietsen we langs het riviertje de Rur. Het is makkelijk fietsen omdat alles vlak is en het wegdek meestal goed. De volgende stad is Linich. Normaal zou je deze stad niet bezoeken. Het is theetijd, daarom rijden wij Linich in. Ze zijn hier in het centrum bezig met de riolering en de bestrating. Een eindje kunnen wij over de stoep en verder over de straat, waar even niet wordt gewerkt. Dan staan we ineens voor een soort muur. De weg is van links naar rechts grondig afgezet. We kunnen absoluut niet verder. Alleen voetgangers kunnen verder over een trap. Dat wordt met een grote boog via een andere weg naar de plaatselijke bakker.

Bij Vlodrop komen we Nederland binnen. Het volgende dorp is St.-Odiliënberg. Hier gaan we voor een biertje. We vieren dat we nu bijna in Roermond zijn. In Roermond zien we de Roer in de Maas stromen.

In totaal fietsten we in 15 dagen meer dan 1.300 kilometers.

In de stad aan de monding van de Roer nemen we een maaltijd bij een Italiaan en gaan daarna naar het station. Om 10.15 uur komen we aan op station Sassenheim. Vandaar fietsen we terug naar Lisse. Het was een mooie fietstocht. Piet bedankt voor je gezelschap.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: