Home » 2018 West Duitsland » Zum probieren (DE-14)

Zum probieren (DE-14)

S

Dag 14. Fietsen met  broer Piet in West-Duitsland, woensdag 29 augustus 2018. Van Eckenhagen naar Fischenich, 85 km.

Bij het ontbijt babbelen we gezellig met de eigenaren Elke en Jürgen. Hij is een bijdehande bouwer en klusjesman, zij is het type dat het heel netjes is op haar spulletjes. Jürgen is dit jaar 65 geworden. Tegen de wand hangt een grote plastic 65. Elke zegt dat dit pas wordt opgeruimd als de kerstversiering  van zolder wordt gehaald.

 

 

Vandaag gaat het landschap gemiddeld naar beneden, maar toch zijn er nog enkele pittige klimmen. Bij een bakker krijgt Piet zure koffiemelk. Hij gaat met zijn bakkie terug naar de bakkersvrouw. “Kein Problem”. Hij krijgt een nieuwe kop koffie met een ander koffiemelkhoudertje. Als ik later afreken krijgen we allebei nog een harde mueslikoek “zum  probieren”.

 

Vóór Keulen fietsen we enkele kilometers door een bos dat vroeger een militair oefenterrein was. Bij de Rijn gaan we niet met het pont over maar kiezen ervoor verderop via de brug in de buurt van de gemeentecamping de rivier over te steken. In Keulen zitten we op een terras met uitzicht op de Rijn. De lucht wordt grijs. Voor vandaag was er toch geen regen voorspeld. Helaas, het gaat regenen. We verlaten de Rijn en gaan via Rodenkirchen naar het westen.

 

Als we ons melden bij een hotel in Fischenich hebben we vandaag al drie aanrijdingen gezien. Voor zover wij na kunnen gaan was er alleen sprake van blikschade. Na de warme maaltijd in het hotel maken we een wandeling door het dorp. Het wordt geen lange wandeling want het dreigt stevig te gaan regenen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: