Schiedam

S

Van Delft Zuid naar Rotterdam. Negentien km wandelen met broer Piet en zus Margo. Dinsdag 27 november 2018.

Omdat er op Station Delft-Zuid en ook de eerst tien km van de wandeling geen horeca is, nemen we onderweg met de trein op station Delft alvast een bakkie koffie. Om tien uur begint onze wandeling.

Voorbij het Waterloopkundig Laboratorium komen we in het Abtswoudse Bos. De voetpaden slingeren door het bos. Bij een sloot heeft een reiger een 15 cm grote vis dwars in zijn bek. Het kost hem heel wat moeite om deze prooi recht in zijn keelgat te krijgen. In het weidegebied richting Schiedam zien we heel wat eenden en ganzen. De spoorlijn tussen Den Haag naar Schiedam is nooit ver weg. We horen en zien veel intercity’s en sprinters onderweg.

 

 

 

In Schiedam staan verschillende molens, allemaal op een hoog onderstuk om tussen de bebouwing genoeg wind in de wieken te kunnen krijgen. Op de Grote Markt bezoeken we een restaurant voor weer een kop koffie. Het is lekker weer om te wandelen maar niet om op een bankje te zitten met een kop koffie uit de thermos.

 

Tussen Schiedam en Rotterdam is de kade van de Merwedehaven. Er staan veel min of meer verloederde gebouwen, die vroeger dienst deden als pakhuizen voor groenten en vis. Ook zie je hier kleinschalig opgezette stadstuintjes.

Anderhalve week geleden wandelden Piet en ik ook in Rotterdam. We kwamen op het Marconiplein. Nu komen we hier ook. We lopen een andere route naar Station Rotterdam Centraal. Een wandelpad over een vroegere spoorlijn loopt langs de west- en noordrand van de wijk Spangen. Hier staat ook het Kasteel, het stadion van Sparta.

Op Station Rotterdam Centraal nemen we trein terug naar Sassenheim.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: