Home » 2018 Fietsen en wandelen » Amsterdamse bos en Amstelveense parken

Amsterdamse bos en Amstelveense parken

S

Vrijdag 30 november 2018. Amsterdamse Bos en Amstelveense parken, 22 km wandelen met broer Piet,

 

Bij Station Amsterdam Zuid nemen we uitgang Mahlerplein. We starten aan de Amsterdamse Zuidas. Twee kantoortorens van ABN-Amro staan omringd door een groot aantal andere hoge kantoorgebouwen. Al snel lopen we langs gewone woningen in Buitenveldert.

 

Het Amsterdamse Bos. In de crisistijd van de jaren 30 van de vorige eeuw werd dit bos aangelegd door mensen zonder betaalde baan onder de naam Boschplan. Ze moesten dit werk doen om een uitkering te kunnen krijgen. We wandelen aan de rustige kant van de Bosbaan richting Polder Meerzicht. Hier is een groot pannenkoekenrestaurant dat drie dagen per week open is, vrijdag tot en met zondag. Ook gaan we langs de geitenboerderij.

 

Onze route gaat voor een groot deel door het Amsterdamse Bos. Later gaan we ook door de Oeverlanden van de Poel met uitzicht op kantoren aan de andere kant van het water. We zien hier bijvoorbeeld het KLM-kantoor.

 

Het bloesempark wordt ’s zomers veel bezocht door in Amstelveen wonende Japanse mensen. Nu is het rustig. Sommige rododendrons aan de rand van dit parkje zijn gesneuveld in de afgelopen droge zomer. De bamboebrug is op zijn retour en daarom tijdelijk verstevigd door houten planken en geschroefde staanders.

We komen door het oude centrum van Amstelveen. Het vroegere station is nu een B&B en bloemenwinkel.
In Amstelveen is een aantal prachtige parken. Wij bezoeken het Broerse Park, het Jac. Th. Thijssenpark en de Braak. Op de hoek van Amstelveenseweg en de Kalfjeslaan nemen we de bus terug naar Station Amsterdam Zuid.

Station Rotterdam Centraal nemen we trein terug naar Sassenheim.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: