Den Haag

Wandelen op dinsdag 18 december 2018 met Margo, Leo en Piet, van Station HS naar Station HS, 21 km.

Vandaag lopen we weer een Groene Wissel-wandeling. Vanaf Station Den Haag Hollands Spoor lopen we over de Stationsweg. Dit een echte multiculti-straat. Turkse bakkers, -slagers -supermarkten, -kappers, -telefoonreparatiewinkels, buitenlandse restaurantjes, advocatenkantoren, bruidsjurkenwinkels en meer dan één moskee. Ook komen we in de Haagse Chinatown.

 

 

Onder de Gevangenpoort door steken we over en lopen langs de Hofvijver. Loodgieters werken op het dak van een gebouw naast ’t Torentje van Rutte. Op het Lange Voorhout is een grote kerstmarkt opgesteld. De ingangen zijn beveiligd met grote betonblokken. Het is nog rustig. De markt is op dit uur nog niet open.

De tuin van het Vredespaleis is omringd met fraaie stevige hekken. Verder in de Scheveningse Bosjes worden heel wat honden uitgelaten. Als we een belegde boterham uit de tas halen denken sommige honden dat ze gevoerd gaan worden. We moeten ze teleurstellen. In het Westbroekpark is een fraai Rosarium. Daar heb je deze tijd van het jaar weinig aan te zien. Een paar jaar geleden kwamen Leo en ik hier in de zomer langs De Parade. Nu is het hier erg rustig.

We steken op bij het nog niet zo lang geleden opgeknapte koffietentje ’t Pomke aan de Pompstationsweg ingeklemd tussen de straatweg en het fietspad. Later komen we via een hoge trap boven op een bunker uit WO-2. Een stukje verder staan we op de Hubertustunnel. Dit was in vroegere tijden een drukke doorgaande weg. Op het maaiveld is nu een smalle weg voor auto’s en een redelijk breed fietspad daarnaast.

We lopen door park Clingendael met de Japanse tuin, de Oud-Hollandse tuin en een rododendronbos. Het hoofdkantoor van de ANWB is hier vlakbij.

Ook komen we door het Haagse Bos en langs de Koekamp. Voorbij het Mauritshuis gaan we het Binnenhof op. We zien vandaag geen bekende politici. De ijsboer die hier ’s zomers staat is nu in geen velden of wegen te bekennen.

Een afwisselende wandeling met goed decemberweer.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: