Home » 2018 Fietsen en wandelen » Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn

S

Wandelen met Margo, Leo en Piet in het Groene Hart, dinsdag 11 december 2018.

B&B-café-restaurant Klein Giethoorn is deze tijd van het jaar alleen op zondag open. Wij voelen aan de buitendeur. Die is niet op slot. De mevrouw van Klein Giethoorn komt eraan. Ze had afgelopen nacht B&B-gasten en wil de ontbijttafel in het café opruimen. Hoewel het café vandaag dus officieel niet open is kunnen we hier en nu toch een kop koffie bestellen.

 

 

 

In deze omgeving, het landelijk gebied van Hazerswoude-Dorp,  zie je veel boom- en plantenkwekerijen. Links en rechts staan hier en daar, vooral eenvoudige, tuinderswoningen. Verderop gaan we over de Spijkerboorse Kade, een graspad langs water. Dunne stokjes met roodgeverfde punten aan de slootkant geven de plaatsen aan waar rattenbestrijders vallen hebben uitgezet. Via het Zaanse Rietveld lopen we richting de stad. We zien treinen rijden van R-Net. Die zie je bij ons niet. Er is en wordt een nieuwe stadswijk uit de grond gestampt.

 

Om 12.00 uur zijn we in het centrum van Alphen aan den Rijn. In de winkelstraat gaan we een restaurantje in, waar mensen met een rugtasje werken. Je krijgt een papier, waarop jezelf kan aanstrepen wat je wenst te drinken en eten.

Bij het voormalige gemeentehuis van Alphen komen we in het Bospark. Medewerkers van BDO gaan hun kantoor weer in. Hun lunchwandeling zit er weer op. Het Weteringpad is een asfaltpad langs groene randen.

 

Aan de andere kant van de N11 ligt de Kruiskade. Er zijn hier vogelkijkplaatsen, waar je ’s zomers naar de grote kolonies vogels in de waterpartijen kunt kijken. Nu zie je hier vooral eenden, ganzen en zwanen. Twee mannen stijgen op met een parasailingapparaat.

We komen op een ander grasdijkje. Er zijn hier meerdere overstapjes.  Als we weer over een hekje klimmen komt een paard een kijkje bij ons nemen. Piet lokt hem weg, om te zorgen dat ook Leo en Margo aan de andere kant van het hek kunnen komen. Bij Klein Giethoorn staat de auto.

Het was weer gezellig met prima weer, bijna geen wind en maar een piezeltje regen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: