Home » 2019 Fietsen en wandelen » Doornse Gat

Doornse Gat

S

Dinsdag 12 februari 2019.

Doornse Gat is een dagrecreatieterrein in een voormalige zandafgraving. Deze tijd van het jaar staat er alleen een stuk of tien auto’s geparkeerd op het parkeerterrein. De patat- en krokettenkiosk is gesloten. Verder is hier geen kip te zien.

 

Rustige bospaden slingeren heen en weer en op en neer door de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Na zo’n vier á vijf kilometer lopen we in de buurt van Huis te Maarn. Het huis en de bossen hierom heen zijn in eigendom van een Amsterdamse familie, nabestaanden van de familie die dit landgoed in 1906 tot 1920 aankochten en inrichtten. Het terrein van het landgoed is 200 hectare.

Sint Helenaheuvel is een restaurant. Van achter het raam heb je een mooi uitzicht op een ruime vlakte omgeven door bos en heide. Als we op een bank onze meegebrachte boterhammen nuttigen, springt een hond op mijn schoot. Bijna had hij mijn broodje uit mijn hand gegrist. Er worden hier aardig wat honden uitgelaten. De dieren hollen hier met goede zin in het flauwe zonnetje.

 

 

 

Verder komen we in het centrum van het dorp Doorn. We bezoeken het fraaie park van Huis Doorn, waar Keizer Wilhelm na de eerste wereldoorlog kwam wonen.

 

Aan de onderkant van de heuvelrug krijgen we te maken met mooie landwegen en een graspad door een kleinschalig landschap van akkers, weilanden en geriefbossen.

Groene Wissel-wandeling Doorn met Piet en Margo, 14 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: