Home » 2019 Langs de Maas » Arcen (M8)

Arcen (M8)

S

Dinsdag 7 mei 2019

Rob de uitbater van de b&b heeft twee honden. Ze slaan aan als we de ontbijtkamer binnen komen. Ze komen even bij ons buurten, maar zijn verder niet opdringerig. Voor het huis van de b&b staat een boot op een aanhanger. We horen dat eigenaar van de b&b de boot vorige maand uit het water heeft gehaald. Hij gaat hem schuren en opnieuw schilderen.

 

We komen langs de Clauscentrale, een grote elektriciteitscentrale. Ook komen we langs een waterkrachtcentrale. De eerstvolgende stad is Roermond, de stad van de grote outlet in een voormalige kazerne en van de politicus Jos van Rey.

 

Voorbij Roermond gaan we drie keer de Maas over met een pont. We zien onderweg terrasjes waar we een aantal jaren geleden een bakkie deden. Dan komen we door een bosrijke omgeving, de Maasduinen. We rijden het bos uit en komen in Arcen, het dorp met de kasteeltuinen en de Hertog Jan bierbrouwerij.

 

Ten noorden van Venlo bezoeken we de Genuujerie, een koffieschenkerij en pelgrimsherberg/b&b bij een Mariakapel. Als wij naar binnen willen komt juist groep ouderen met rollators en andere loophulpmiddelen  met begeleiders naar buiten. Zij hebben hier een lunch gebruikt. Op de deur staat een mededeling dat in verband met een besloten groep andere mensen hier vandaag geen middagmaal kunnen gebruiken. Als de hele groep weg is, is er binnen weer volop ruimte.

Omdat de komende dagen regen is voorspeld en we het de afgelopen dagen regelmatig koud was, besluiten we vandaag een punt te zetten achter onze fietsvakantie. We stappen in Venray op de trein.

Fietsen langs de Maas, dag 8, dinsdag 7 mei 2019. Van Stevensweert naar Venray, 100 km. Tot en met vandaag 776 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: