Home » 2019 Langs de Maas » Bever (M7)

Bever (M7)

 

S

Maandag 6 mei 2019.

 

Het is rustig in de ontbijtzaal. Buiten ons eet hier alleen nog een medewerkster van het JH-restaurant. De stad uit gaat makkelijker dan gisteren de stad in. Al snel rijden we kilometers langs een kanaal. Als we niet zover meer van Nederland af zijn rijden we langs het Albertkanaal. Hier wordt een groot hoogteverschil overbrugt. De sluizen zijn enkele jaren helemaal vernieuwd.

 

Eenmaal in Nederland moeten we nog wat klimmetjes maken om op de Pietersberg te komen. Daarna rijden we naar beneden Maastricht in. Op het Vrijthof wordt de kermis afgebroken. Volgende maand treedt hier André Rieu weer op. In een café ligt een folder over een arrangement hiervoor.

In Zuid-Limburg komen we langs grind- en zandafgravingen. Kiepwagens rijden af en aan. Er zijn en komen nieuwe Maasplassen die ruimte voor het Maaswater maken. Op een grasrand voor een gaashek loopt een bever. Een stukje verder vindt hij een gat in het gaas. Weg is de bever.

 

We komen door een gebied met veel fruitbomen met hier en daar leuke dorpen. Stevensweert, een dorp in de buurt van Maasbracht, heeft een Markt met verschillende horecabedrijven. Aan de thee gaan we bij Het Oude Klooster. We horen daar dat er een paar b&b-s zijn in het dorp. Wij melden ons bij logies De Zonnebloem. Er is hier een kamer voor ons. Op de hoek van de straat Eiland is een pannenkoekenrestaurant. Hier gebruiken wij ons avondmaal. De eigenaar van dit restaurant is oorspronkelijk afkomstig uit Albanië. Hij heeft 15 jaar als pannenkoekenbakker gewerkt bij Oud Leijden in Leiden. Een paar jaar geleden kocht hij een pannenkoekenrestaurant in Stevensweert. Nu is hij eigen baas.

 

Dag 7. Fietsen langs de Maas met broer Piet van Luik (B) naar Stevensweert (NL), 90 km. Tot en met vandaag 676 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: