Home » 2019 Langs de Maas » Mariagrot (M9)

Mariagrot (M9)

S

Fietsen langs de Maas op 19 augustus 2019, van Venray naar Grave, 60 km. Tot en met vandaag 836 km.

Om 12.00 uur stappen we in Oostrum uit de trein, die ons naar Limburg bracht. Het station heet hier Venray naar de naam van het dorp twee kilometer verderop. In het voorjaar van dit jaar stapten we hier op de trein na een fietstocht van anderhalve week vanaf de bron van de Maas. We pakken de draad weer op van onze fietstocht langs de Maas.

 

In Maasheer stoppen we voor het eerste terras van vandaag. Sinds 1 augustus van dit jaar is er een nieuwe eigenaar. Daarvoor was de zaak alleen ’s avonds open. De eigenares zegt dat ze denk dat er meer uit de zaak te halen is. Voor haar hoop ik dat ze gelijk heeft.

In Milsbeek is een park aangelegd op de plek waar vroeger een kasteel stond. Iets verderop is er een koffiezaakje in een oud bakhuisje. Het gaat een beetje regenen als we daar aan de frisdrank zitten. Eigenlijk mag deze regen geen naam hebben. In het langgerekte dorp met nette huizen aan één kant van de weg staat aan de andere kant een groot fabriekscomplex al jaren leeg weg te rotten.

 

In Katwijk aan de Maas brengen we een bezoek aan de Mariagrot uit 1887. Het is een kopie van de grot van Lourdes. Katwijk was jarenlang een bedevaartsoord. Als we in Grave zijn kijken we op de site van booking.com. In Velp, een dorpje in de gemeente Grave vinden we een hotel, waar we welkom zijn. Aan de voorkant ziet het bedrijf er niet erg uitnodigend uit. De gastvrouw is echter vriendelijk en de kamers zijn ruim en netjes.

Na het eten in het exclusieve pannenkoekenrestaurant aan de andere kant van de drukke straat naar Oss, maken we een wandeling door het dorp. We volgen de bordjes naar een 10e eeuws oud kerkje en een historisch klooster. Aan de rand van het dorp gaan we terug. We hebben geen idee hoe ver we nog moeten lopen naar het kerkje.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: