Home » 2019 Langs de Maas » Biesbosch (M11)

Biesbosch (M11)

B

Woensdag 21 augustus 2019., dag 11. Totaal 1.036 km.

Onze B&B staat aan het begin van een blok huizen. Op de middelste woning staat ‘Koninklijke Marechaussee’. Ik vraag naar de oorsprong van deze benaming bij een bewoonster van één van de woningen. Dit blokje huizen was vroeger een marechaussee-kazerne. Hierachter stond vroeger een gevangenis. Die is afgebroken.

 

Als we een half uur onderweg zijn komen we langs een fort, waar ook een B&B is gevestigd. Hier nemen we een koffie met appelgebak. Alsof we niet zojuist een geweldig ontbijt naar binnen hadden gewerkt. In de Biesbosch worden we door een pontje overgezet. De overzetmevrouw, een vrijwilligster, heeft een bodywarmer aan van de Gemeente Werkendam. Sinds 1 januari bestaat deze gemeente niet meer. Het is nu onderdeel van de fusiegemeente Altena.

 

 

In de Biesbosch zijn grote stukken ontpolderd om ruimte te geven aan de rivier. De boerderijen staan op terpen. We zien aardig wat bijenkasten. Bij een uitzichttoren gaan we met de trap omhoog om even rond te kijken.

 

 

Het pont Kop van ’t Land brengt ons naar de gemeente Dordrecht. Vijf kilometer verder zijn we in het centrum van deze stad. We besluiten met de waterbus naar Rotterdam te varen, een vaart van ongeveer een uur. Hier kunnen we onze vanuit de B&B meegenomen lunchpakket nuttigen. Vanuit Rotterdam pakken we onze fietstocht weer op. We gaan eerst richting Gouda en vandaar verder naar huis in Lisse.

Fietsen langs de Maas van Woudrichem naar Lisse, 110 km.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: