Home » 2020 Zuiderzee » Monnickendam (ZZ-01)

Monnickendam (ZZ-01)

S

Dinsdag 1 september 2020

Piet en ik gaan een rondje Zuiderzee fietsen. Via Bilderdam, Vrouwenakker en Rondehoep gaan we aan de koffie bij restaurant De Voetangel. Het is droog maar aan de hemel zijn donkere wolken te zien. Na de stop komen we nog door Abcoude en Weesp om in Muiden op de bewegwijzerde Zuiderzeeroute te komen. Het Amsterdam-Rijnkanaal zijn we overgegaan via de fiets/wandelbrug Nescio. Eerst een aantal km’s over de Diemerzeedijk. We komen een stukje door Amsterdam. Camping Zeeburg en de ingang van de Piet Heintunnel passeren we.

Na de Schellingwoudebrug fietsen we aan de noordkant van het Buiten-IJ. Wat volgt is het dorp Durgerdam: meestal oude houten vrijstaande huisjes, geverfd in verschillende neutrale tinten. In verband met werkzaamheden aan wegen in het polderlandschap van Waterland worden we omgeleid. Nu volgt een lange wat saaie rit aan de landkant van de IJmeerdijk. Een doorsteek van Holysloot naar Broek in Waterland zit er vandaag ook niet in. Het pont is uit de vaart genomen.

Daar waar de dijk naar Marken begint fietsen wij naar Monnickendam. Dit is fraaie oude stad. Ongeveer 50 jaar geleden begon ik een baan bij een accountantskantoor. De eerste werkdag ging ik naar een klant in deze havenstad. In Katwoude, 2 kilometer voorbij de stad, zetten we onze tenten tussen perenbomen neer op een kleine boerencamping.

’s Avonds eet ik in Monnickendam voor het eerst van mijn leven mosselen uit een grote zwarte pan.

Fietsen met broer Piet van Lisse naar Katwoude. Dag 1 Rondje Zuiderzee, 92 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: