Home » 2020 Zuiderzee » Volendam (ZZ-02)

Volendam (ZZ-02)

S

Woensdag 2 september 2020.

Om 9.00 uur zijn we weer onderweg. Een half uur later komen we op de Dijk van Volendam. Voor ons is het nu koffietijd bij Restaurant Lotje. Een tafeltje verderop zit Jan Smit. Wat opvalt is dat hij nu net zo plat praat als de andere Volendammers.

We fietsen langs de Markermeerdijk. Tot Hoorn komen we alleen door kleine dorpen, zoals Warder, Schardam en Scharwoude. Op de Roode Steen in Hoorn is het nu uitgesproken zonnig. Ook hier gaan we op een terras. We hebben uitzicht op het Hoorns Museum. Landelijk bekend van de diefstal van een aantal schilderijen een paar jaar geleden. Jan Pieterzoon Coen kijkt recht voor zich uit richting de haven.

In Enkhuizen lunchen we. We besluiten vandaag niet meer het stuk langs de rand van de Wieringenmeer te fietsen. Ook Medemblik staat voor morgen op het programma. In Andijk vinden we een leuke camping. Hier komen we in gesprek met Frans uit Arnhem. Hij is meer dan twee meter lang en heeft een erg grote fiets met dubbele stang. Hij doet ook een soort Rondje Zuiderzee fietsen, maar gaat niet over de Afsluitdijk, maar wil een paar Waddeneilanden aandoen. Hij gaat dus eilandhoppen. Op de camping staat een grote tent met open zijkanten. Dit is de gemeenschappelijke ruimte voor de kampeerders. Er branden houtkachels waarop pizza’s kunnen worden gebakken.

Fietsen met broer Piet van Katwoude naar Andijk. Dag 2 Rondje Zuiderzee, 76 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: