Home » 2020 Fietsen en wandelen » Zoeterwoude

Zoeterwoude

S

Donderdag, 27 augustus 2020.

Langs het spoor tussen Sassenheim en Warmond worden de hanen gevoerd als wij hier rond 10 uur langs fietsen. Over fietspaden, waar we nooit eerder waren doorkruisen we de Leidse Merenwijk.

In Leiden Noord, niet ver weg van de vroegere Groenoordhallen, gaan we door de nieuwe wijk gebouwd rond het gebouw van het voormalige energiebedrijf Deze wijk heet Nieuw Leyden. Zigzaggend fietsen we door straten die er al heel lang zijn, afgewisseld met door nieuwere straten.

In Zoeterwoude zien we een beeld gemaakt van oude ijzeren gereedschappen, zoals steeksleutels, kettingen en hoefijzers. Verderop zijn we in een rustig landelijk gebied met smalle wegen en paden tussen de weilanden.  Op een bord staat vermeld dat het fietspad richting De Vlietlanden is gestremd in verband met werkzaamheden. Zullen we straks een heel eind terug moeten rijden en daarna een andere weg moeten kiezen? We weten het niet en nemen de gok. We  rijden rustig verder. Later blijkt dat we geen last krijgen van een blokkade.

Onderweg zien we veel afgewaaide takken. In Wassenaar is een hele boom omgevallen. Een aantal takken is al afgezaagd. Die reikten waarschijnlijk over de smalle weg. Het verkeer zal er last van gehad hebben. We nemen de Landgoederenroute van Wassenaar. Hier staat onder meer het gebouw De Pauw. Dit was een flink aantal jaren het gemeentehuis van Wassenaar. In Leiden komen we weer in de Merenwijk en volgen nu de zelfde weg als heen via Warmond en Sassenheim.

De route maakte ik voor gebruik op mijn fietsnavigatiesysteem met de Fietsrouteplanner van de Fietserbond. Hierbij koos ik voor de variant ‘recreatieve route’ en voor de plaatsnamen Lisse, Zoeterwoude, Stompwijk, Wassenaar en weer terug naar Lisse. Fietsen met zus Margo, 64 km.


1 reactie

  1. Zeeman « Gezien schreef:

    […] Dwars door Leiden en dan naar Zoeterwoude-Dorp. Het is vanmorgen nog knap koud. Ik laat Bert het beeld van de koe zien, gemaakt van ijzeren gereedschapspullen. De foto’s kan je ergens anders vinden op mijn blog, zie link. https://dickwalraven.blog/2020/08/27/zoeterwoude/ […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: