Home » 2020 Zuiderzee » Afsluitdijk  (ZZ-03)

Afsluitdijk  (ZZ-03)

S

Donderdag 3 september 2020.

Lange Frans besluit een rustdag in te lassen. Ook het eilandhoppen kan hij vergeten. Een boot van één van de Waddeneilanden naar een ander Waddeneiland vaart niet meer in september. Hij moet zijn reis aanpassen en heeft daarmee nog meer ruimte in zijn planning. Vandaag blijft hij in elk geval op of bij de camping.

Vandaag regent het. Ons plan is om bij de eerste gelegenheid in Medemblik aan de koffie te gaan. Nog voor het centrum van deze stad is het Stoommachinemuseum. Eén van de vrijwilligers rolt een bord naar de overkant van de weg, daar waar het fietspad ligt. Op het bord staat dat het terras open is. De medewerker meldt ons – wij komen net langs- dat je ook binnen koffie kan drinken. In het museum is het droog en de koffie met appeltaart en slagroom verkopen ze hier voor een habbekrats.

 

Tussen Medemblik en Den Oever blijft het regenen en niet zo’n beetje. Gelukkig hebben we de wind in de rug. In Den Oever staan paarse borden die de richting aangeven naar de plaats waar de pendelbus vertrekt. Fietsers kunnen tot eind 2020 geen gebruik maken van de Afsluitdijk. Dit in verband met grote verbeteringswerkzaamheden aan de dijk. Er rijdt ieder uur een bus waar ook fietsen meekunnen van Den Oever naar de Friese kant en vice versa. Om 12.25 uur komen we aan bij de bushalte. Precies op tijd, 12.30 uur, vertrekt de chauffeur. Op mijn vraag aan hem of hij regelmatig met een lege bus rijdt, antwoordt hij ontkennend. Meestal zitten er één á twee fietsers in de bus.

Als we bijna aan de overkant van de Afsluitdijk zijn, stopt de bus voor het bezoekerscentrum. Hier gebruiken we de lunch. Het regent nog steeds onstuimig. Via Booking vinden we een soort B&B, zonder ontbijt. Dit is in het dorpje Zurich 2 km vanaf de Afsluitdijk. Als het etenstijd is gaan we te voet naar het Hajé-restaurant bij de snelweg.

Fietsen met broer Piet van Andijk naar Zurich, gefietste km’s 39. Dag 3 Rondje Zuiderzee.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: