Home » 2020 Zuiderzee » Nijkerk   (ZZ-06)

Nijkerk   (ZZ-06)

S

Zondag 6 september 2020.

Kampen ligt op de bible belt. Er zijn hier veel kerken en kerkbezoekers. We vinden geen bakkertje of café dat op zondagmorgen open is. Dat verwachtten we overigens al. Zo’n 5 km voorbij de stad staat de deur van een RustPunt open. Zo’n mooie en goed verzorgde zag ik niet eerder. Ze zijn helemaal van deze tijd. Je kunt je bakjes koffie afrekenen met een tikkie.

Vandaag rijden we veel op dijken. Regelmatig schijnt de zon. Elburg is een vestingstad net als Muiden. In Harderwijk moeten we afstappen daar waar veel terrassen zijn. Er staan speciale verkeersborden met de afbeelding van een serveerster erop. Ik meen tussen de wandelende mensen de vroegere eigenaar van de Radiobeurs Lisse te herkennen. Misschien heeft hij hier een boot liggen of deze man is heel iemand anders die toevallig op de Radiobeurs-meneer lijkt.  Ik zal het niet weten, omdat ik hem niet heb aangesproken.

 

Ter hoogte van Strand Horst gaan we met een pont over naar Zuidelijk Flevoland. Hier is een bos, genaamd Horsterwold. Ter hoogte van Nijkerk gaan we de brug weer over naar het oude land. Met de telefoon vinden we op internet een kleine boerencamping in het landelijk gebied bij Nijkerk.

In het centrum zijn weinig restaurants open. Het is immers zondag en hier wonen veel gereformeerden. Wij komen uit bij een Italiaan. De kok hier bakt pizza’s voor in het restaurant, maar nog veel meer voor bezorging aan huis. Jongens op snelle scooters komen vaak een nieuwe lading halen.

Op de camping is een zaaltje waar je wifi kunt gebruiken, boeken kan lezen, enz. Helaas is het internet hier erg traag. Het duurt misschien wel 10 minuten, voordat de zaterdagkrant is gedownload. Aan mij is gevraagd om als laatste bezoeker hier de lichten uit te doen als ik het zaaltje verlaat.

Fietsen met broer Pier van Kampen naar Nijkerk, 70 km. Dag 6 Rondje Zuiderzee.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: